You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. If x is 80% of y, what percent of x is y?

(a) 400

(b) 300

(c) 160

(d) 150

 

Q2. A man rows a boat 18 kilometers in 4 hours down-stream and returns upstream in 12 hours. The speed of the stream (in km per hour) is :

(a) 1

(b) 1.5

(c) 2

(d) 1.75

 

Q3. If the compound interest on certain sum for 2 years at 4% p.a. is Rs. 102, the simple interest at the same rate of interest for two years would be:

(a) Rs.200

(b) Rs.50

(c) Rs. 150

(d) Rs.100

 

Q4. Applied to a bill for Rs.100000 the difference between a discount of 40% and two successive discounts of 36% and 4% is :    

(a) Nil

(b) Rs.1,440

(c) Rs.2,500

(d) Rs.4,000

 

Q5. If the angle of elevation of the Sun changes from 30° to 45°, the length of the shadow of a pillar decreases by 20 meters, The height of the pillar is:     

(a) 20(√3-1)m

(b) 20 (√3+1)m

(c) 10(√3-1)m

(d) 10(√3+1)m

 

Q6. Bhuvnesh has drawn an angle of measure 45°27’ when he was asked to draw an angle of 45°. The percentage error in his drawing is  

(a) 0.5%

(b) 1.0%

(c) 1.5%

(d) 2.0%

 

Q7. If ABC is an equilateral triangle and D is a point on BC such that AD BC, then    

(a) AB : BD = 1 : 1

(b) AB : BD = 1 : 2

(c) AB :BD = 2 : 1

(d) AB : BD = 3 : 2

 

Q8. The LCM of two numbers is 864 and their HCF is 144. If one of the number is 288, the other number is:

(a) 576

(b) 1296

(c) 432

(d) 144

 

Q9. In an alloy there is 12% of copper. To get 69 kg of copper. How much alloy will be required?  

(a) 424 kg

(b) 575 kg

(c) 828 kg

(d) 1736 kg

 

Q10. A and B started a business by investing 36,000 and Rs. 63,000. Find the share of each, out of the annual profit of Rs. 5500.  

(a) 2000, 3500

(b) 2500, 3500

(c) 3500, 2500

(d) None of these

 

Q11. Two pipes A and B can fill a tank in 20 minutes and 30 minutes respectively. If both pipes are opened together, the title taken to fill the tank is:  

(a) 50 minutes

(b) 12 minutes

(c) 25 minutes

(d) 15 minutes

 

Q12.

(a) 0

(b) 3

(c) 2

(d) 1

 

Q13.

(a) 1

(b) 1/2

(c) 2

(d) 2/3

 

Q14.

(a) 28/17

(b) 15/7

(c) 23/17

(d) 38/17

 

Q15.

(a) 2(√3 – √2)

(b) 2(√3 + √2)

(c) 2(√3 +2√2)

(d) 2(√3 – 2√2)

 

Answer

1.c  2. b 3. d 4. b 5. d 6. b 7. c 8. c 9. b 10. a 11. b 12. c 13. a 14. a 15. c

Top
error: Content is protected !!