You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. Four number are in the ratio 1 : 2: 3 : 4. Their sum is 16, The sum of the first and fourth number is equal to:  

(a) 5

(b) 8

(c) 10

(d) 80

 

Q2. A can finish a piece of work in 18 days and B can do the same work in half the time taken by A. Then working to their what part of the same work they can finish in a day?

(a) 1/6

(b) 2/5

(c) 1/9

(d) 2/7

 

Q3. If 3 toys are sold at the cost price of 4 toys of the same kind, the profit will be:-. 

(a) 25%

(b) 100/3%

(c) 200/3%

(d) 50%

 

Q4. Find the length of the largest rod that can be placed in a room 16m long, 12m broad and 32/3 high

(a) 123 meters

(b) 68 meter

(c) 68/3 meter

(d) 45/2 meter

 

Q5.  96 -11 when divided by 8 would leave a remainder of 

(a) 6

(b) 16

(c) 1

(d) 2

 

Q6. P is six times as large as Q, The percent that Q is less than P, is :

(a) 250/3 %

(b) 70%

(c) 190/3 %

(d) 50% 

 

Q7. A man can row 30 km down-stream and  return in a total of 8 hours. If speed of the boat in still water is four times the speed of the current, then the speed of the current is  

(a) 1 km/hr

(b) 2 km/hr

(c) 4 km/hr

(d) 3 km/hr

 

Q8. In what time will Rs. 1000 becomes Rs. 1331 at 10% per annum compounded annually?

(a) 3 years

(b) 5/2 years

(c) 2 years

(d) 7/2 years

 

Q9. By giving a discount of 10% on the marked price of Rs.1100 of a cycle, a dealer gains 10%. The cost price of the cycle is 

(a) Rs. 1100

(b) Rs. 900

(c) Rs. 1089

(d) Rs. 891

 

Q10. The angle of elevation of a tower from a distance 50 m from its foot is 30°. The height of the tower is  

(a) 50√3 m

(b) 50/√3m

(c) 75√3 m

(d) 75/√3m

 

Q11. The length of a chord of a circle is equal to the radius of the circle. The angle which this chord subtends in the major segment of the circle is equal to  

(a) 30°

(b) 45°

(c) 60°

(d) 90° 

 

Q12. Each internal angle of regular polygon is two times its external angle. Then the number of sides of the polygon is:  

(a) 8

(b) 6

(c) 5

(d) 7

 

Q13. The product of two Number is 4107. If the HCF of the numbers is 37, the greater number is : 

(a) 185

(b) 111

(c) 107

(d) 101

 

Q14. A mixture of 40 litres of milk and water contains 10% of water. How much water must be added to make the water 20% in the new mixture?

(a) 10 litres

(b) 7 litres

(c) 5 litres

(d) 3 litres

 

Q15. The investments made by X and Y are in the ratio 3 : 2. If 5% of total profit is donated and X gets & 8,550 as his share of profit then what is the amount of total profit. 

(a) 14000

(b) 15,000

(c) 11,050

(d) 12, 020

 

1. b 2. a 3. b 4. c 5. a 6. a 7. b 8. a 9. b 10. b 11. a 12. b 13. b 14. c 15. b

Top
error: Content is protected !!