You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. In a regular polygon, the exterior and interior angles are in the ratio 1 : 4. The  number of sides of the polygon is 

(a) 5

(b) 10

(c) 3

(d) 8

 

Q2. The side QR of an equilateral triangle PQR is produced to the point S in such a way that QR = RS and P is joined to S. Then the measure of  PSR is     

(a) 30°

(b) 60°

(c) 15°

(d) 45°

 

Q3. LCM of two numbers is 225 and their HCF is 5. If one number is 25, the other number will be: 

(a) 5

(b) 25

(c) 45

(d) 2253

 

Q4. A mixture contains spirit and water in the ratio 3:2. If it contains 3 litres more spirit than water the quantity of spirit in the mixture is 

(a) 10 litres

(b) 12 litres

(c) 8 litres

(d) 9 litres

 

Q5. A starts some business with Rs. 50,000. After 3 months B joins him with Rs. 70,000. At the end of the year, in what ratio should they share the profit 

(a) 1 : 3

(b) 3 : 2

(c) 1 : 5

(d) None of these

 

Q6. If 1/3 of a tank holds 80 litres of water, then the quantity of water that 1/2 of tank holds is:  

(a) 240 litres

(b) 120 litres

(c) 80/3 litres

(d) 100 litres

 

Q7.

(a) equal to 1

(b) greater than 1

(c) less than 1

(d) equal to 2

 

Q8.

(a) 1

(b) 0

(c) -1

(d) None

 

Q9.

(a) 9/10

(b) -(8/17 )

(c) – (16/19 )

(d) 4/7

 

Q10.

(a) 2√2

(b) 2√3

(c) 1+√5

(d) √5 – 1

 

Q11. If a man walks 20 km at 5 km/hr. he will be late by 40 minutes. If he walks at 8 km/hr, how early from the fixed time will he reach? 

(a) 15 minutes

(b) 25 minutes

(c) 50 minutes

(d) 3/2 Hours

 

Q12. A train, 150m long, passes a pole in 15 seconds and another train of the same length travelling in the opposite direction in 12 seconds. The speed of the second train is  

(a) 45 km/hr

(b) 48 km/hr

(c) 52 km/hr

(d) 54 km/hr

 

Q13.

(a) 3√3

(b) 8√3

(c) 14 + 8√3

(d) 14

 

Q14.

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 9

 

Q15. The difference between the simple interest received from two different sources on Rs. 1500 for 3 years is Rs. 13.50. the difference between their rates of interest is:

(a) 0.1 %

(b) 0.2%

(c) 0.3%

(d) 0.4%

 

1. b 2. a 3. c 4. d 5. d 6. b 7. b 8. a 9. c 10. a 11. c 12. d 13. d 14. d 15. c

Top
error: Content is protected !!