You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. A train 300 m long is running with a speed of 54 km/hr. In what time will it cross a telephone pole 

(a) 20 seconds

(b) 15 seconds

(c) 17 seconds

(d) 18 seconds

 

Q2. A runs twice as fast as B and B runs thrice as fast as C. The distance covered by C in 72 minutes, will be cowered by A in : 

(a) 18 minutes

(b) 24 minutes

(c) 16 minutes

(d) 12 minutes

 

Q3.

(a) 1

(b) 3

(c) 5

(d) 7

 

Q4.

(a) 11/19

(b) 19/11

(c) 4/11

(d) 15/19

 

Q5. The difference between the simple interest received from two different banks on rupees 500 for 2 years is Rs. 2.50 the difference between the rate of interest is: (per annum)

(a) 0.10 %

(b) 0.25%

(c) 0.50%

(d) 1.00 %

 

Q6.  The monthly income of two persons are in the ratio 2 : 3 and their monthly expenses are in the ratio 5 : 9. If each of them saves Rs. 600 per Month, then their monthly incomes are 

(a) Rs. 1,500 : Rs. 2,2250

(b) Rs. 1,200 : Rs. 1,800

(c) Rs. 1,600 : Rs. 2,400

(d) Rs. 2,100 : Rs. 1,400

 

Q7. A can do a piece of work in 16 days and B in 24 days. They take the help of C and they all together finish the work in 6 days. If the total remuneration for the work is Rs. 400. The amount (in rupees) each will receive, in proportion, to do the work is 

(a) A : 150, B : 100, C : 150

(b) A : 100, B : 150, C : 150

(c) (с) А : 150, B: 150, с : 100

(d) A : 100, B : 150, C : 100

 

Q8. The percentage of loss when an article is sold at Rs. 50 is the same as that of the profit when it is sold at Rs. 70. The above-mentioned percentage of profit or loss on the article is 

(a) 10%

(b) 50/3%

(c) 20%

(d) 68/3%

 

Q9. A path of uniform width surrounds a circular park, The difference of  internal and external circumference of this circular path is 132 meters  Its width is : 

(a) 22 m

(b) 20 m

(c) 21 m

(d) 24 m

 

Q10. 380 mangoes are distributed among some boys and girls who are 85 in numbers. Each boys gets four mangoes and each girls gets five. The number of boys is :

(a) 15

(b) 38

(c) 40

(d) 45

 

Q11. If x is 80% of y, what percent of x is y?

(a) 75%

(b) 80%

(c) 100%

(d) 125%

 

Q12.  A boat goes 20 km downstream in one hour and the same distance upstream in two hours. The speed of the boat in still water is  

(a) 15 km/hr

(b) 10 km/hr

(c) 5 km/hr

(d) 7.5 km/hr

 

Q13. On what sum does the difference between the compound interest and the simple interest for 3 years at 10% is Rs. 31?

(a) Rs.1500

(b) Rs.1200

(c) Rs. 1100

(d) Rs.1000

 

Q14. Successive discounts of 10% and 30% are equivalent to a single discount of : 

(a) 40%

(b) 35%

(c) 38%

(d) 37%

 

Q15. At a point on a horizontal line through the base of a monument the angle of elevation of the top of the monument is found to be such that its tangent is 1/5 On walking 138 meters  towards the monument the secant of the angle of elevation is √193/12  the height of monument (in meter) is  

(a) 42

(b) 49

(c) 35

(d) 56 

 

1. a 2. d 3. c 4. a 5. b 6. c 7. a 8. b 9. c 10. d 11. d 12. a 13. d 14. d 15. a

Top
error: Content is protected !!