You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. A sum of Rs. 1240 is distributed among A, B and C such that the ratio of amount received by A and B is 6 : 5 and that of B and C is 10 : 9 respectively. Find the share of C.

(a) Rs 480

(b) Rs 360

(c) Rs 400

(d) Rs 630

 

Q2. Two men undertook to do a job for Rs. 1400. One of them can do it alone in 7 days and the other in 8 days. With the assistance of a boy they together completed the work in 3 days. How much money will the boy get?

(a) Rs. 300

(b) Rs. 325

(c) Rs. 275

(d) Rs. 250

 

Q3. The price of a refrigerator and a television set are in the ratio 5 : 3. If the refrigerator costs Rs. 5500 more than the television set, then the price of the refrigerator is ;  

(a) Rs 27500

(b) Rs. 8250

(c) Rs. 13750

(d) Rs. 16500

 

Q4. If the perimeter of a square and a rectangle are the same. then the area  P and Q enclosed by them would satisfy the condition 

(a) P < Q

(b) P ≤ Q

(c) P > Q

(d) P = Q

 

Q5. The sum of the squares of three consective natural numbers is 2030. Then, what is the middle number?

(a) 25

(b) 26

(c) 27

(d) 28

 

Q6. The difference of two numbers is 20% of the larger number. If the smaller number is 20, the larger number is :

(a) 25

(b) 45

(c) 50

(d) 80

 

Q7.  Speed of motorboat in still water is 45 kmph. If the motorboat travels 80 km along the stream in 1 hour 20 minutes, then the time taken by it to cover the same distance against the stream will be : 

(a) 3 hrs

(b) 1 hrs 20 min

(c) 2 hrs 40 min

(d) 2 hrs 55 min

 

Q8. At a certain rate per annum, the simple interest on a sum of money for one year is Rs. 260 and the compound interest on the same sum for two years is Rs. 540.80. the rate of interest per annum is:

(a) 4%

(b) 6%

(c) 8% 

(d) 10%

 

Q9. Ravi buys an article with a discount of 25% on its marked price. He makes a profit of 10% by selling it at Rs. 660. The marked price of the article was : 

(a) Rs. 600

(b) Rs.700

(c) Rs.800

(d) Rs.685

 

Q10. An aero plane  when flying at a height of 3125m from the ground passes vertically below another plane at an instant  when the angle  of elevation  of the two planes from the same  point on the ground  an 30° and 60°  respectively . The distance between the two planes at that instant  is 

(a) 6520 m

(b) 6000 m

(c) 5000 m

(d) 6250 m 

 

Q11.  The sum of an interior angles of a regular polygon is twice the sum of all its exterior angles. The number of  sides of the polygon    

(a) 10

(b) 8

(c) 12

(d) 6

 

Q12. If the Δ ABC is right angled at B, find its circumradius if the sides AB and BC are 15 cm and 20 cm respectively.

(a) 25cm

(b) 20cm

(c) 15cm

(d) 12.5cm

 

Q13.  The largest number of five digits which, when divided by 16, 24, 30 or 36 leaves the same remainder 10 in each case, is: 

(a) 99279

(b) 99370

(c) 99269

(d) 99350

 

Q14. A mixture of a certain quantity of milk with 16 litres of water is worth 90 Paise per litre. If pure milk be worth Rs. 1.80 per litre. How much milk is the in the mixture?

(a) 40 liters

(b) 16 liters

(c) 60 liters

(d) 80 liters

 

Q15. A, B and C have invested a sum of Rs. 12500 in a business. B invested Rs. 15000 more than A and C invested RS, 20,000 more than B. If the total earned profit is Rs. 37450 at the end of year, then find their share of profit.  

(a) Rs.7490, Rs.11984, Rs.17976

(b) Rs.8480, Rs.7550, Rs.8560

(c) Rs.7940, Rs.7054, Rs.17500

(d) Rs.5100, Rs.6943, Rs.7140              

 1. b 2. c 3. c 4. c 5. b 6. a 7. c 8. c 9. c 10. d 11. d 12. d 13. b 14. b 15. a

Top
error: Content is protected !!