You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant mix Quiz

SSC Quant mix Quiz

 

Q1. If A’s height is 10% more than B’s height, by how much per cent is B’s height less than that of A?

(a) 10%

(b) 91/9%

(c) 111/11 %

(d) 100/9%

 

Q2. Speed of a boat is 5 km per hour in still water and the speed of the stream is 3 km  per hour. If the boat takes 3 hours to go to a place and come back, the distance of the place is :   

(a) 3.75 km

(b) 4 km

(c) 4.8 km

(d) 4.25 km

 

Q3. The difference between the compound interest and simple interest on Rs. 10000 for 2 years is 25. The rate of interest per annum is:

(a) 5%

(b) 7%

(c) 10%

(d) 12%

 

Q4. The difference between a discount of 30% on Rs.2,000 and two successive discounts of 25% and 5% on the same amount is    

(a) Rs. 30

(b) Rs. 35

(c) Rs.25

(d) Rs. 40

 

Q5. From two points on the ground lying on a straight line, through the foot of a pillar, the two angles of elevation of the top of the pillar are complementary to each other. If the distance of the two points from the foot of the pillar are 9 meters and 16 meters and the two points lie on the same side of the pillar. Then the height of the pillar is  

(a) 5m

(b) 10m

(c) 9m

(d) 12m

 

Q6. The distance between the center of must have two equal circles each of radius 3cm is, 10 cm. The length of a trans verse common tangent is

(a) 8 cm

(b) 10

(c) 4cm

(d) 6 cm

 

Q7. All sides of a quadrilateral ABCD touch a circle, If AB = 6 cm, BC = 7.5 cm, CD = 3 cm, then DA is  

(a) 3,5 cm

(b) 4.5 cm

(c) 2,5 cm

(d) 1.5 cm

 

Q8.  The product of two numbers is 2O736 and their HCF is 54. Find their LCM.

(a) 685

(b) 468

(c) 648

(d) 384

 

Q9. A mixture contains spirit and water in the ratio 3:2. If it contains 3 litres more spirit than water the quantity of spirit in the mixture is  

(a) 10 litres

(b) 12 litres

(c) 8 litres

(d) 9 litres

 

Q10. A starts some business with Rs. 50,000. After 3 months B joins him with Rs. 70,000. At the end of the year, in what ratio should they share the profit  

(a) 1 : 3

(b) 3 : 2

(c) 1 : 5

(d) None of these

 

Q11. Two pipes can fill a tank in 15 hours and 20 hours respectively, while the third pipes can empty it in 30 hours. If all the pipes are opened simultaneously the empty tank will be filled in

(a) 10 hours

(b) 12 hours

(c) 15 hours

(d) 31/2 hours

 

Q12.

(a) 1

(b) – 1

(c) 2

(d) 0

 

Q13.

(a) 1/4

(b) 3/4

(c) √3/2

(d) 1/2

 

Q14.

(a) 2

(b) 1

(c) 1/2

(d) 2/3

 

Q15.

(a) 2

(b) 5

(c) √3

(d) 1.5

 

1. d 2. c 3. a 4. c 5. d 6. a 7. d 8. d 9. d 10. d 11. b 12. d 13. b 14. a 15. c

Top
error: Content is protected !!