You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. Two circles touch each other externally at point A and PQ is a direct common tangent which touches the circles at P and, Q respectively. Then PAQ = 

(a) 45°

(b) 90°

(c) 80°

(d) 100°

 

Q2.  AB and CD are two parallel chords of a circles such that AB = 10 cm, and CD= 24cm. if the chords are on the opposite  sides of the center and distance between them is 17 cm,   then the radius  of the circle is:

(a) 11 cm

(b) 12 cm

(c) 13 cm

(d) 10 cm

 

Q3.  If the ratio of the two numbers is 2 : 3 and their LCM is 54, then the sum of the two number is: 

(a) 5

(b) 15

(c) 45

(d) 270

 

Q4. In a mixture of 25 litres, the ratio of acid to water is 4:1. Another 3 litres of water is added to the mixture. The ratio of acid to water in the new mixture is:

(a) 5:2

(b) 2: 5

(c) 3:5

(d) 5:3

 

Q5. A and B are two partners in a firm sharing the profit in the ratio 4 : 5. If the firm earns a profit of Rs. 14,130  then profit to be received by B 

(a) 6,280

(b) 7,850

(c) 1,570

(d) 3,140

 

Q6. A tap can fill a cistern in 40 minutes and a second tap can empty the filled cistern in 60 minutes. By mistake without closing the second tap, the first tap was opened. In how many minutes will the empty cistern be filled 

(a) 72

(b) 84

(c) 108

(d) 120

 

Q7.

(a) x2 + y2 = 20

(b) 3x2 + y2 = 20

(c) x2 – y2 = 20

(d) 3x2 – y2 = 10

 

Q8.

(a) 43

(b) 63

(c) 23

(d) 83

 

Q9.

(a) 250

(b) 2500

(c) 2000

(d) 4000

 

Q10.

(a) (0.5)2

(b) √0.49

(c) 0.008

(d) 0.23

 

Q11. A moving train crosses a man standing on a platform and a bridge 300 meters long in 10 seconds and 25 seconds respectively. What will be the time taken by the train to cross a platform 200 meters long? 

(a) 50/3 seconds

(b) 18 seconds

(c) 20 seconds

(d) 22 Seconds

 

Q12. Raj and Prem walk in opposite direction at the rate of 3 km and 2 km per hour respectively. How far will they be from each other after 2 hrs? 

(a) 8 km

(b) 10 km

(c) 2 km

(d) 61 km

 

Q13.

(a) 1

(b) 2/7

(c) 3/7

(d) 10/7

 

Q14.

(a) 0

(b) 3xyz

(c) – 3xyz

(d) z3

 

Q15. A certain sum of money becomes three times of itself in 20 years at simple interest. In how years does it become double of itself at the same rate of simple interest ?

(a) 8 years

(b) 10 years

(c) 12 years

(d) 14 years

 

 1. b 2. c 3. c 4. a 5. b 6. d 7. a 8. a 9. c 10. c 11. c 12. b 13. a 14. a 15. b


Top
error: Content is protected !!