You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A train passes two bridges of lengths 800 m and 400 m in 100 Seconds and 60 seconds respectively. The length of the train is:

(a) 80 m

(b) 90 m

(c) 200 m

(d) 150 m

 

Q2. A train 240 m long crosses a man walking along the line in opposite direction at the rate of 3 km/hr. in 10 seconds. The speed of the train is 

(a) 63km/hr

(b) 75km/hr

(c) 83.4 km/hr

(d) 86.4 km/hr

 

Q3.

(a) 8 : 9 : 16

(b) 8 : 9 : 12

(c) 8 : 9 : 24

(d) 4 : 9 : 16

 

Q4.

(a) – 4

(b) 4

(c) ± 4

(d) ±2

 

Q5. A sum of Rs. 1500 was lent partly at 5% and partly 8% simple interest. The total interest received after 3 years is Rs. 300. The ratio of money lent at 5% to that at 8% is:

(a) 5:8

(b) 8:5

(c) 31:6

(d) 16:15

 

Q6.  The fourth proportional to 12,21,8 is: 

(a) 8.9

(b) 56

(c) 14

(d) 17

 

Q7. A and B together can do a piece of work in 10 days. A alone can do it in 30 days. The time in which B alone can do it is :

(a) 10 days

(b) 12 days

(c) 15 days

(d) 20 days

 

Q8. If the cost price of 12 oranges is equal to selling price of 10 oranges, then the percentage of profit is.

(a) 50/3%

(b) 20%

(c) 18%

(d) 25%

 

Q9. The areas of a square and a rectangle are equal. The length of the rectangle is greater than the length of any of the square by 5 cm and the breadth is less by 3 cm. Find the perimeter of the rectangle.

(a) 17 cm

(b) 26 cm

(c) 30 cm

(d) 34 cm

 

Q10. Fraction between 2/5 and 4/9 

(a) 3/7

(b) 2/3

(c) 4/5

(d) 1/2

 

Q11. 32  is what per cent of 80

(a) 24%

(b) 25.6%

(c) 36%

(d) 40%

 

Q12. The speed of a boat along the stream is 12 km/hr and against the stream  is 8 km/hr . the time taken by the boat to sail 24 km in still water is 

(a) 2 hrs

(b) 3 hrs

(c) 2.4 hrs

(d) 1.2 hrs

 

Q13. A sum of money becomes eight-times of itself in 3 years at compound interest. The rate of interest per annum is:

(a) 100%

(b) 80%

(c) 20% 

(d) 10%

 

Q14. List price of an article at a show room is 2,000 and it is being sold at successive discounts of 20% and 10%, its net selling price will be : 

(a) Rs. 1900

(b) Rs. 1700

(c) Rs. 1440

(d) Rs. 1400

 

Q15. The angle of elevation of the top of a vertical tower situated perpendicularly on a plane is observed as 60° from a point P on the same plane .From another point Q ,10m vertically above the point P, the angle of depression of the foot of the tower is 30 m height of the tower is 

(a) 15m

(b) 30 m

(c) 20 m

(d) 25 m

 

 1. c 2. c 3. c 4. p 5. d 6. c 7. c 8. b 9. d 10. a 11. d 12. c 13. a 14. c 15. b

Top
error: Content is protected !!