You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. The ratio 5 : 4 expressed as a percent equals :

(a) 125%

(b) 80%

(c) 40%

(d) 12.5%

 

Q2. A man can row 15 km/hr downstream and 9 km/hr upstream. The speed of the boat in still water is : 

(a) 8 km/hr.

(b) 10 km/hr.

(c) 15 km/hr.

(d) 12 km/hr

 

Q3. A  builder borrows Rs. 2550  to be paid back with compound interest at the rate of 4%  of per annum by the end of 2 years in two equal yearly installments. How much will each installment be?

(a) Rs.1352

(b) Rs.1377

(c) Rs.1275

(d) Rs.1283

 

Q4. A shopkeeper marks his goods 20%above cost price, but allows 30% discount for cash. His net loss is :  

(a) 8%

(b) 10%

(c) 16%

(d) 20% 

 

Q5. The angle of elevation of the top of a tower from two points A and B Lying on the horizontal through the foot of the tower are respectively 15° and 30°. If A and B are on the same side of the tower and AB = 48 meter, then the height of the tower is; 

(a) 25√3 m

(b) 24 meter

(c) 24√2 m

(d) 96 m

 

Q6. Two medians AD and BE  of  ΔABC intersect at G at right angles, If AD = 9 cm and BE = 6 cm, then the length of BD (in cm) is 

(a) 10

(b) 6

(c) 5

(d) 3

 

Q7. In  a triangle ABC, AB  =AC , BAC=40° then the external  angle at B is 

(a) 90°

(b) 70°

(c) 110°

(d) 80°

 

Q8. The LCM of two numbers is 495 and their HCF is 5. If the sum of the numbers is 100, then their difference is:

(a) 10

(b) 46

(c) 70

(d) 90

 

Q9. In 80 litres mixture of milk and water the ratio of amount of milk to that of amount of water is 7: 3.In order to make this ratio 2:1 how many litres of water should be added?

(a) 5

(b) 6

(c) 8

(d) 4

 

Q10. A started business with Rs. 45,000 and B joined afterward with 30,000. If the profit at the end of the of one year was divided in the ratio 2 : 1 respectively, then B would have joined  A for business after, 

(a) 1 month

(b) 2 month

(c) 3 month

(d) 4 month

 

Q11. One pipe can fill a tank three times as fast as another pipe. If together the two pipes can fill the tank in 36 minutes, the slower pipe alone will be able to fill the tank in 

(a) 81 minutes

(b) 108 minutes

(c) 144 minutes

(d) 192 minutes

 

Q12.

(a) 0

(b) 1

(c) – 1

(d) None of the above

 

Q13.

(a) 1/2

(b) 0

(c) 1

(d) √3/2

 

Q14.

(a) 49/10

(b) 29/10

(c) 9/10

(d) 99/10

 

Q15.

(a) √2

(b) 2

(c) √3

(d) 3

 

 1. b 2. d 3. a 4. c 5. b 6. c 7. c 8. a 9. d 10. c 11. c 12. b 13. b 14. b 15. b

Top
error: Content is protected !!