You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A pump can fill a tank with water in 2hours. Because of a leak in the tank it was taking 7/3 hours to fill the tank. The leak can drain all the water off the tank in:

(a) 8 Hours

(b) 7 Hours

(c) 13/3 Hours

(d) 14 Hours

 

Q2.

(a) -1/2

(b) 1

(c) 0

(d) 1/2

 

Q3.

(a) 1/4

(b) 1/√3

(c) 1/2

(d) 1/5

 

Q4.

(a) 780

(b) 390

(c) 1560

(d) 130

 

Q5.

(a) 3

(b) 2

(c) 0

(d) √3

 

Q6. How II any seconds will a train 120 meters long running at the rate of 36 km/hr. take to cross a bridge of 360 meters in length? 

(a) 48 sec

(b) 36 sec

(c) 46 sec

(d) 40 sec

 

Q7. A train leaves a station A at 7 am and reaches another station B at 11 am. Another train leaves B at 8 am and reaches A at 11.30 am. The two trains cross one another at  

(a) 8:36 am

(b) 8:56 am

(c) 9:00 am

(d) 9:24 am

 

Q8.

(a) 1

(b) 37

(c) 324

(d) 361

 

Q9.

(a) 3

(b) 4

(c) 0

(d) 2

 

Q10. In a certain time, the ratio of a certain principal and interest obtained from it are in the ratio 10 : 3 at 10% interest per annum This number of years for which the money was invested is  

(a) 1 years

(b) 3 years

(c) 35 year

(d) 4 years

 

Q11. Vessels A and B contain mixtures of milk and water in the ratio 4: 5 and 5 : 1 X respectively.In what ratio should quantities ofmixture be taken from A form a mixture in which milk to water is inthe ratio 5 : 4?

(a) 2 : 5

(b) 4: 3

(c) 5:2

(d) 2: 3

 

Q12. Ganga and Saraswati, working separately can mow a field in 8 and 12 hours respectively. If they work in stretches of one hour alternatively. Ganga beginning at 9 am, when will the mowing be completed?

(a) 6 p.m.

(b) 6.30 p.m.

(c) 5 p.m.

(d) 5.30 p.m.

 

Q13. A businessman sells a commodity at 10% profit. If he had bought it at 10% less and sold it for Rs. 2 less, then he would have gained 50/3% .The cost price of the commodity is  

(a) Rs. 32

(b) Rs. 36

(c) Rs. 40

(d) Rs. 48

 

Q14. The length of the perpendiculars drawn from any point in the interior of an equilateral triangle to the respective sides are p1, p2, and p3.The length of each side of the triangle is 

(a) 2/√3(p1+p2+ p3 )

(b) 1/3(p1+p2+ p3 )

(c) 1/√3(p1+p2+ p3 )

(d) 4/√3(p1+p2+ p3 )

 

Q15. The sum of first sixty numbers from one to sixty is divisible by 

(a) 15

(b) 59

(c) 60

(d) 61

 

 1. d 2. c 3. c 4. a 5. c 6. a 7. d 8. a 9. d 10. b 11. c 12. b 13. c 14. a 15. d

Top
error: Content is protected !!