You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1.  An amount of money is to be distributed among P, Q and R in the ratio of 2 : 7 : 9. The total of P’s and Q’s share is equal to R’s share. What is the difference between the shares of P and Q?

(a) Rs, 5000

(b) Rs. 7500

(c) Rs. 9000

(d) Information inadequate

 

Q2. A can do 1/4 of a work in 10 days. B can do 1/3 of the work in 20 days. In how many days can both A and B together do the work?

(a) 30 days

(b) 32 days

(c) 24 days

(d) 25 days

 

Q3. A man wanted to sell an article with 20% profit: but he actually sold at 20% loss for Rs. 480, At what price he wanted to sell it to each the profit?  

(a) Rs. 720

(b) 840

(c) Rs. 600

(d) Rs. 750

 

Q4. The diameter of a toy wheel is 14cm, What is the distance travelled by it in 15 revolutions? 

(a) 880 cm

(b) 660 cm

(c) 600 cm

(d) 560 cm

 

Q5.  The product of two fractions is 14/15 and their quotient is 35/24 . The greater fraction is : 

(a) 7/4

(b) 7/6

(c) 4/7

(d) 4/5

 

Q6. Two numbers are less than a third number by 30% and 37% respectively. The percent by which the second number is less than the first is:

(a) 10%

(b) 7%

(c) 4%

(d) 3%

 

Q7. A swimmer swims from a point A against a current for  5 minutes and then swims  backwards in favour of the current for next 5 minutes and comes to the point B. if  AB is 100 metres, the speed of the current ( in km /hr ) is :

(a) 0.4

(b) 0.2

(c) (c ) 1

(d) 0.6

 

Q8. A sum of Rs. 8000 will amount to Rs. 8820  in 2 years if the interest is calculated every year. The rate of compound interest is

(a) 6%

(b) 7%

(c) 3%

(d) 5%

 

Q9. A shopkeeper marks the price of an item keeping 20% profit. If he offers a discount of 25/2 %. On the marked price, his gain percent will be  

(a) 4.5%

(b) 5%

(c) 7.5%

(d) 8% 

 

Q10. The angle of elevation of sun changes for 30°to 45°, the length of the shadow of a pole decreases by 4 meters, the height of the poleis (Assume √3 =1.732)  

(a) 1.464m

(b) 9.464 m

(c) 3.648 m

(d) 5.464 m

 

Q11. Two chords AB  and CD of  a circle with center O intersect each  other at the point P. if    AOD=20°  and    BOC  =30°  then BPC is equal to:

(a) 50°

(b) 20°

(c) 25°

(d) 30°

 

Q12. If I be the incenter of  Δ ABC and B=70° and a C=50°, then the magnitude of BIC is  

(a) 130°

(b) 60°

(c) 120°

(d) 105°

 

Q13.  The HCF and LCM of two numbers are 12 and 336 respectively. If one of the number is 84, the other is : 

(a) 36

(b) 48

(c) 72

(d) 96

 

Q14. In 80 litres mixture of milk and water the ratio of amount of milk to that of amount of water is 7: 3.In order to make this ratio 2:1 how many litres of water should be added?

(a) 5

(b) 6

(c) 8

(d) 4

 

Q15. A started business with Rs. 45,000 and B joined afterward with 30,000. If the profit at the end of the of one year was divided in the ratio 2 : 1 respectively, then B would have joined  A for business after, 

(a) 1 month

(b) 2 month

(c) 3 month

(d) 4 month

 

 1. d 2. c 3. a 4. b 5. b 6. a 7. d 8. d 9. b 10. d 11. c 12. c 13. b 14. d 15. c

Top
error: Content is protected !!