You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. Each interior angle of a regular polygon is three times its exterior angle , then the number of sides  of the regular polygon is :

(a) 9

(b) 8

(c) 10

(d) 7

 

Q2. The radius  of the circumcircle of a  right angles triangle is 15 cm and the radius of its in- circle is 6 cm. Find the sides of the triangle. 

(a) 30, 40, 41

(b) 18, 24, 30

(c) 30, 24, 25

(d) 24, 36, 20

 

Q3.  The least multiple of 7, which leaves the remainder 4, when divided by any of 6, 9, 15 and 18, is: 

(a) 76

(b) 94

(c) 184

(d) 364

 

Q4.  How many kg. of salt at 42 Paise per kg must a man mix with 25 kg of salt at 24 Paise per kg, so that he may, on selling the mixture at 40 Paise per kg. gain 25% on the outlay?

(a) 20

(b) 30

(c) 40

(d) 50

 

Q5. Three partners started a business by investing Rs. 60,000 , Rs. 80,000 and Rs. 1,20,000 respectively. First partner left the business after 4 months, second after 9 months and third remained in the business for the whole year. At the end of year the total profit earned is Rs.1,60,480. Then find their shares of profit. 

(a) Rs. 16840, Rs. 44188, Rs. 92686

(b) Rs. 16048, Rs. 48144, Rs. 96288

(c) Rs. 16042, Rs. 14842, Rs. 9862

(d) Rs. 15000, Rs. 13423, Rs. 7562

 

Q6. A pipe can fill a tank in x hours and another can empty it in y hours. In hours many can they together fill it in (y > x)

(a) x-y

(b) y-x

(c) xy /(x-y)

(d) xy/(y-x)

 

Q7.

(a) 1

(b) sin θ/cos2θ

(c) cos2θ/sinθ

(d) None

 

Q8.

(a) 0

(b) 1

(c) √3

(d) 1/√3

 

Q9.

(a) 0

(b) 2

(c) 1

(d) 0.404

 

Q10.

(a) 5

(b) 2

(c) 1

(d) 0

 

Q11. A train 200 m long running at 36 kmph takes 55 seconds to cross a bridge of length of bridge is : 

(a) 375 m

(b) 300 m

(c) 350 m

(d) 325 m

 

Q12. In covering a certain distance, the speed of A and B are in the ratio of 3 : 4. A takes 30 minutes more than B to reach the destination. The time taken by A to reach the destination is: 

(a) 1 hour

(b) 3/2 hours

(c) 2 hours

(d) 5/2 hours

 

Q13.

(a) 25/4

(b) 4

(c) 9

(d) 16

 

Q14.

(a) 2

(b) 1

(c) 0

(d) -1

 

Q15. At what rate of simple interest per annum will a sum become 7/4. Of itself in 4 years? 

(a) 18%

(b) 73/4%

(c) 75/4%

(d) 37/2%

 

 1. b 2. b 3. d 4. a 5. b 6. d 7. a 8. b 9. b 10. d 11. c 12. c 13. b 14. a 15. c

Top
error: Content is protected !!