You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A train with a uniform speed passes a platform, 122 meters long, in 17 seconds and a bridge, 210 meters long in 25 seconds. The speed of the train is  

(a) 46.5 km/hr

(b) 37.5 km/hr

(c) 37.6 km/hr

(d) 39.6 km/hr

 

Q2. Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at the rate of 46 km/hr and 36 km/hr, The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is 

(a) 50 m

(b) 72 m

(c) 80 m

(d) 82 m

 

Q3.

(a) 10

(b) 0.01

(c) 0.1

(d) 100

 

Q4.

(a) 237/2

(b) 820/27

(c) 0

(d) 1

 

Q5. A man had Rs. 16,000, A part of which he lent at 4% and the rest at 5% per annual simple interest. If the total interest received was Rs, 700 in one year, the money lent at 4% per annum was  

(a) Rs, 12,000

(b) Rs. 8,000

(c) Rs. 10,000

(d) Rs. 6,000

 

Q6. Divide Rs. 7500 among A, B and C such that A’s share to B’sshare is in ratio 5 : 2 and B’sshare to C’sshare is in the ratio 7 : 13.How much will B receive?

(a) Rs. 1,400

(b) Rs 3,500

(c) Rs 2,600

(d) Rs 7,000

 

Q7. A, B and C can complete a piece of work in 12, 24 and 36 days respectively. They will together complete the same work?

(a) 61/11days

(b) 4 days

(c) 72/11 days

(d) 6 days

 

Q8. If toys are bought at Rs. 5 each and sold at Rs. 450 each, then the loss is :  

(a) 10%

(b) 115%

(c) 12%

(d) 13%

 

Q9. If the area of a rectangle be (x2 +7x +10) sq. cm, then one of the possible perimeter of it is 

(a) (4x + 14) cm

(b) (2x+14) cm

(c) (x+ 14 cm)

(d) (2x+7) cm

 

Q10. The sum of all natural numbers between 100 and 200, which are multiples of 3 is : 

(a) 5000

(b) 4950

(c) 4980

(d) 4900

 

Q11. When 75% of a number is added to 75, the result is the same number, Find the number :

(a) 225

(b) 270

(c) 300

(d) 325

 

Q12. Two boats A and B start towards each other from two places, 108 km apart. Speed of the boat A and B in still water are 12 km/hr and 15 km/ hr respectively. If A proceeds down and B up the stream, they will meet after

(a) 4.5 hours

(b) 4 hours

(c) 5.4 hours

(d) 6 hours

 

Q13. The compound interest on Rs. 6000 at 10% per annum for 3/2 years, when the interest being compounded annually is:

(a) Rs. 910

(b) Rs. 870

(c) Rs. 930 

(d) Rs. 900

 

Q14. If a discount of 20% on the marked price of a shirt saves a man Rs. 150, how much did he pay for the shirt?

(a) Rs.600

(b) Rs. 650

(c) Rs.500 

(d) Rs. 620

 

Q15. A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30. The man walks sole distance towards the tower and then his angle of elevation of the top of the tower is 60°. If the height of tower is 3Orn,then the distance he moves is

(a) 22 m

(b) 22√3m

(c) 20 m

(d) 20√3 m

 

 1. d 2. a 3. a 4. b 5. c 6. a 7. c 8. a 9. a 10. b 11. c 12. b 13. c 14. a 15. d

Top
error: Content is protected !!