You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A tap can fill a tank in 6 hours, After half the tank is filled, three more similar taps are opened. What is the total time taken to fill the tank completely  

(a) 4 hrs

(b) 4 hrs 15 min

(c) 3 hrs 15 min

(d) 3 hrs 45 min

 

Q2.

(a) 0

(b) 1

(c) – 1

(d) None of the above

 

Q3.

(a) 1/√3

(b) 2/3

(c) √3/√2

(d) 1/2

 

Q4.

(a) 0.3

(b) 0.03

(c) 0.03

(d) 3.0

 

Q5.

(a) 7.2

(b) 8.5

(c) 10

(d) 12

 

Q6. A man riding his bicycle covers 150 meters in 25 second. What is his speed in km per hour ? 

(a) 25

(b) 21.6

(c) 23

(d) 20

 

Q7. A train 300m long passed a In an walking along the line in the same direction at the rate of 3 km/hr. in 33 seconds. The speed of the train is  

(a) 30 km/hr

(b) 32 km/hr

(c) 360/11 km/hr

(d) 393/11 km/hr

 

Q8.

(a) 6 : 4 : 8 : 10

(b) 6 : 8 : 9 : 10

(c) 8 : 6 : 10 : 9

(d) 4 : 6 : 8 : 10

 

Q9.

(a) 0

(b) 3

(c) 1/3

(d) 2

 

Q10. A sum of Rs. 1750 is divided into two parts such that the interests on the first part at 8% simple interest per annum and that on the other part at 6% simple interest per annum are equal. The interest on each part in Rs. Is:

(a) 60

(b) 65

(c) 70

(d) 40

 

Q11. If x : y =3: 1then x3 – y3 : x3 + y3 = ?

(a) 13: 14

(b) 14: 13

(c) 10: 11

(d) 11 : 10

 

Q12. A can complete a piece of work in 6 days while B can complete the same work in 12 days. If they work together and complete it, the portion of the work done by A is A:

(a) 1/3

(b) 2/3

(c) 1/4

(d) 1/2

 

Q13. If the cost price of 50 oranges is equal to the selling price of 40 oranges, then the profit percent is.

(a) 5

(b) 10

(c) 20

(d) 25

 

Q14. The length of a rectangular garden is 12 metres and its breadth is 5 metres. Find the length of the diagonal of a square garden having the same area as that of the rectangular garden

(a) 2√30 m

(b) √13 m

(c) 13 m

(d) 8√15 m

 

Q15. A 85m long rod is divided into two parts. If one part is 2/3 of the other part then the longer (parts in m)is : 

(a) 34

(b) 170/3

(c) 85

(d) 51

 

 1. d 2. d 3. c 4. a 5. c 6. b 7. d 8. c 9. b 10. a 11. a 12. b 13. d 14. a 15. d

Top
error: Content is protected !!