You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. The ratio of the number of ladies to that of gents at a party was 3 : 2, When 20 more gents joined the party, the ratio was reversed. The number of ladies present at the party was  

(a) 36

(b) 32

(c) 24

(d) 16

 

Q2. Work done by (x+4) men in (x+5) days is equal to the work done by (x-5) men in (x+20) days. Then the value of x is :

(a) 15

(b) 20

(c) 25

(d) 30

 

Q3. By selling an article for Rs. 665, there is a loss of 5%. In order to male a profit of 12%, the selling price of the article must be 

(a) Rs 812

(b) Rs. 800

(c) Rs. 790

(d) Rs. 784

 

Q4. The number of revolution  a wheel of diameter 40 cm makes in traveling  a distance of 176 m, is (take π=22/7):

(a) 140

(b) 150

(c) 160

(d) 166

 

Q5.  How many natural numbers divisible by 7 are there between 3 and 200 

(a) 27

(b) 28

(c) 29

(d) 36

 

Q6. If 10% of m is the same as 20% of n, m:n is equal to

(a) 2:1

(b) 1: 2

(c) 1 :10

(d) 1 : 20

 

Q7.  The speed of a motor-boat is that of the current of water as 36 : 5. The boat goes along with the current in 5 hours 10 minutes. It will come back in  

(a) 5 hrs 50 min

(b) 6 hrs

(c) 6 hrs 50 min

(d) 12 hrs 10 min

 

Q8. What is the difference between compound interest on Rs. 5000 for 3/2 years at 4% per annum according as the interest is compounded yearly or half yearly?

(a) Rs.2.04

(b) b) Rs.3.06

(c) Rs.8.03

(d) Rs. 4.80

 

Q9. A shopkeeper purchased a chair marked at Rs. 800, at two successive discounts of 10% and 15% respectively. He spent Rs. 28 on transportation and sold the chair for Rs. 800. His gain percent is : 

(a) 40%

(b) 30%

(c) 25%

(d) 14%

 

Q10. One files a kite with a thread 150 meter long. If the thread of the kite makes an angle of 60° with the horizontal line, then the height of the kite from the ground (assuming the thread to be in a straight line ) is  

(a) 50 m

(b) 75√3 m

(c) 25√3 m

(d) 80 m

 

Q11.  The in-radius of an equilateral triangle length 3 cm. Then the length of  each of its medians is   

(a) 12 cm

(b) 9/2 cm

(c) 4 cm

(d) 9 cm

 

Q12. ABC is an isosceles triangle with AB = AC. The side BA is produced to D such that AB = AD. If  ABC =30° , then  BCD is equal to 

(a) 45°

(b) 90°

(c) 30°

(d) 60°

 

Q13. The product of the LCM and HCF of two numbers is 24. The difference of the two numbers is 2. Find the numbers? 

(a) 8 and 6

(b) 8 and 10

(c) 2 and 4

(d) 6 and 4

 

Q14. There are 81 litres pure milk in a container. One-third of milk is replaced by water in the container. Again one-third of mixture is extracted and equal amount of water is added. What is the ratio of milk to water in the new mixture?

(a) 1: 2

(b) 1:1

(c) 2: 1

(d) 4:5

 

Q15. We have to divide a sum of Rs. 13,950 among three persons A, B and C. B must get the double of A’s share and C must get Rs 50 less than the double of B’s share. The share of A will be : Rs 13,950 

(a) Rs. 1950

(b) Rs. 1981.25

(c) Rs. 2000

(d) Rs. 2007

 

 1. c 2. b 3. d 4. a 5. b 6. a 7. c 8. a 9. c 10. b 11. d 12. b 13. d 14. d 15. c

Top
error: Content is protected !!