You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. In a   ΔABC,  AB 2 + AC= BC2   And BC =√2AB,then  ABC is

(a) 30°

(b) 45°

(c) 60°

(d) 90°

 

Q2. For a triangle ABC, D and E are two points  on AB and AC such that AD =1/4 AB,AE=1/4 AC. If  BC=12cm,  then DE is 

(a) 5 cm

(b) 4 cm

(c) 3 cm

(d) 6 cm

 

Q3.  The HCF and LCM of two numbers are 8 and 48 respectively. If one of the number is 24, then the other number is: 

(a) 48

(b) 36

(c) 24

(d) 16

 

Q4. There are 81 litres pure milk in a container. One-third of milk is replaced by water in the container. Again one-third of mixture is extracted and equal amount of water is added. What is the ratio of milk to water in the new mixture?

(a) 1: 2

(b) 1:1

(c) 2: 1

(d) 4:5

 

Q5. We have to divide a sum of Rs. 13,950 among three persons A, B and C. B must get the double of A’s share and C must get Rs 50 less than the double of B’s share. The share of A will be : Rs 13,950 

(a) Rs. 1950

(b) Rs. 1981.25

(c) Rs. 2000

(d) Rs. 2007

 

Q6. Two pipes can fill a tank with water in 15 and 12 hours respectively and a third pipe can empty in it 4 hours. If the pipe can empty it in 4 hours. If the pipe be opened in order at 8, 9 and 11 a.m. respectively , the tank will be emptied at 

(a) 11:40 a.m.

(b) 12:40 p.m.

(c) 1:40 p.m.

(d) 2:40 p.m.

 

Q7.

(a) sin (a+b/2) = cos c/2

(b) cos (a+b/2) = sin c/2

(c) tan (a+b/2) = sec c/2

(d) cot (a+b/2) = tan c/2

 

Q8.

(a) 13/12

(b) 12/11

(c) 11/9

(d) 17/15

 

Q9.

(a) 1

(b) 3

(c) 6

(d) 8

 

Q10.

(a) 32

(b) 8

(c) 1

(d) 0

 

Q11. 2 km 5 m is equal to ? 

(a) 2.5 km

(b) 2.005 km

(c) 2.0005 km

(d) 2.05 km

 

Q12. A man goes from a place A to B at a speed of 12 km/hr and returns from B to A at a speed of 18 km/hr, The average speed for the whole journey is 

(a) 72/5 km/hr

(b) 15 km/hr

(c) 31/2km/hr

(d) 16 km/hr

 

Q13.

(a) 100

(b) 101

(c) 102

(d) 1000

 

Q14.

(a) 3

(b) 9

(c) 1/3

(d) 1/9

 

Q15. On a certain sum, the simple interest at the end of 25/4 years becomes 3/8 of the sum. The rate of interest is

(a) 5%

(b) 6%

(c) 7%

(d) 8%

 

 1. b 2. c 3. d 4. d 5. c 6. d 7. c 8. a 9. c 10. d 11. b 12. a 13. a 14. d 15. b

Top
error: Content is protected !!