You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. Which of these pipes will empty a pool the fastest ?

(a) One pipe of diameter 60 m

(b) Two pipes of diameter 30 cm

(c) Three pipes of diameter 20 cm

(d) None of these

 

Q2.

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) -2

 

Q3.

(a) 15° or 0°

(b) 45° or 0°

(c) 45° or 0°

(d) 60° or 0°

 

Q4.

(a) 11/3

(b) 5/4

(c) 53/12

(d) 5/3

 

Q5.

(a) 0

(b) 2√15

(c) 2√10

(d) 2√6

 

Q6. A train is running at a speed of 90 km/hr. If crosses a signal in 10 sec., the length of the train in meters  is  

(a) 150

(b) 324

(c) 900

(d) 250

 

Q7. The speed of a train going from Nagpur to Allahabad is 100 kmph. While its speed is 150 kmph when coming back from Allahabad to Nagpur. Then the average speed during the whole journey is:  

(a) 120 kmph

(b) 125 kmph

(c) 140 kmph

(d) 135 kmph

 

Q8.

(a) 6√3

(b) 12√3

(c) 18√3

(d) 24√3

 

Q9.

(a) 1

(b) 2

(c) 2√2

(d) 3√3

 

Q10. With a given rate of simple interest, the ratio of principal and amount for a certain period of time is 4 : 5. After 3 years, with the same rate of interest, the ratio of the principal and amount becomes 5 : 7. The Tate of interest is :  

(a) 4%

(b) 6%

(c) 5%

(d) 7%

 

Q11.  Rs. 3400 is divided among A, B, C, D in such a way that the share of A and B, B and C, C and D may be as 2 : 3, 4 : 3 and 2 : 3 respectively. The sumof shares of B and D is:  

(a) Rs. 2040

(b) Rs. 1680

(c) Rs. 2000

(d) Rs. 1720

 

Q12. A and B together can do a piece of work in 10 days, B and C together can do the same work in 6 days, A and C together can do the work in 12 days. Then A, B and C together can do the work in :  

(a) 28 days

(b) 14 days

(c) 40/7 days

(d) 58/7 days

 

Q13. A dealer sold two T.V. sets for Rs. 7400 each. On one he gained 10% and on the other he lost 10%. The dealer’s loss or gain in the transaction is :

(a) No profit no loss

(b) 1% gain

(c) 0.1% loss

(d) 1% loss

 

Q14.  If the length of a diagonal of a square is 6√2 cm, then its area will be  

(a) 24√2 cm 2

(b) 24 cm 2

(c) 36 cm 2

(d) 72 cm 2

 

Q15. The product of two positive numbers is 11520 and their quotient is 9/5 . find the difference of two numbers  

(a) 60

(b) 64

(c) 74

(d) 70

 

1. a 2. c 3. d 4. c 5. a 6. d 7. a 8. c 9. b 10. c 11. a 12. c 13. d 14. c 15. b

 

Top
error: Content is protected !!