You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1.  A man covers 9/20 by bus and the remaining 10 km on foot. His total journey (in km) is  

(a) 15.6

(b) 24

(c) 18.18

(d) 12.8

 

Q2. A man travels for 5 hours 15 minutes. If he covers the first half of the journey at 60 km/h and rest at 45 km/h, Find the total distance travelled by him. 

(a) 189 km

(b) 378 km

(c) 270 km

(d) 7202/7 km

 

Q3.

(a) 1/5

(b) 3/5

(c) 5/3

(d) 5/7

 

Q4.

(a) 4y2

(b) 5y2

(c) 6y2

(d) 7y2

 

Q5. If a sum of money at simple interest, doubles in 12 years, the rate of interest per annum is 

(a) 50/3 %

(b) 7.5%1.

(c) 25/3%

(d) 10%

 

Q6. Rs.750 are divided among A, B and C in such a manner that A : B is 5 : 2 and B : C is 7: 13. What is A’s share ?

(a) Rs. 350

(b) Rs. 260

(c) Rs. 140

(d) Rs. 250

 

Q7. A can do a piece of work in 4 days and B can do it in 12 days. In how many days will they finish the work, both working together ? 

(a) 4 days

(b) 6 days

(c) 2 days

(d) 3 days

 

Q8. By selling an article for Rs. 240, a man incurs a loss of 10%. At what price should he sell it, so that he makes a profit of 20%  

(a) Rs. 264

(b) Rs 288

(c) Rs. 300

(d) Rs. 320

 

Q9. The area of the ring between two concentric circles, whose circumference are 88 cm and 132 cm, is

(a) 78 cm2

(b) 770 cm2

(c) 715 cm2

(d) 660 cm2

 

Q10. A man engaged a servant on the condition that he would pay him Rs. 90 and a shirt after service of one year. He served only for nine months and received the shirt and an amount of Rs. 65. The price of shirt is: 

(a) 12

(b) 10

(c) 2.5.

(d) 25

 

Q11. Tulsilam’s salary is 20% more than that of Kashyap. If tulsiram saves Rs. 720 which is 4% of his salary, then Kashyap’s salary is

(a) Rs 15,000

(b) Rs. 12,000

(c) Rs. 10, 000

(d) Rs. 22,000

 

Q12. A man can swim 3 km/hr in still water . if the velocity of the stream is 2 km/hr the time taken by him to swim to place 18 km upstream and back is :

(a) 28/3 hr

(b) 10 hr

(c) 12 hr

(d) 25/3 hr

 

Q13. The compound interest on Rs. 30000 at 7% per annum for a certain time is Rs. 4347. The time is:

(a) 3 years

(b) 4 years

(c) 2 years

(d) 2.5 years

 

Q14. The single discount equivalent to two successive discounts of 20% and 5% is   

(a) 24%

(b) 25%

(c) 22%

(d) 23%

 

Q15. The angle of elevation of ladder leaning against a house is 60° and the foot of the ladder is 6.5 meters from the house. The length of the ladder is 

(a) 13/√3

(b) 13 meters

(c) 15 meters

(d) 3.25 meters

 

 1. c 2. c 3. c 4. d 5. c 6. a 7. d 8. d 9. b 10. b 11. a 12. c 13. c 14. a 15. b

Top
error: Content is protected !!