You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. When 60 is subtracted from 60% of a number, the result is 60. The number is :

(a) 120

(b) 150

(c) 180

(d) 200

 

Q2. A man goes downstream with a boat to some destination and returns upstream to his original place in 5 hours . If the speed of the boat in still water and the stream are 10 km/hr and 4 km/hr respectively, the distance of the destination from the starting place is :  

(a) 16 km

(b) 18 km

(c) 21 km

(d) 25 km

 

Q3. A certain sum amounts to Rs. 5832 in 2 years at 8%, per annum compound interest, the sum is:

(a) Rs. 5000

(b) Rs. 5200

(c) Rs. 5280 

(d) Rs. 5400

 

Q4. A traders sells his goods at a discount of 20% .he still makes a profit  of 25%. If he sells goods at the marked price only.. his profit will be 

(a) 56.25%

(b) 25.56%

(c) 50.25%

(d) 54.25%

 

Q5. An aero plane when flying at a height of 5000m from the ground passes vertically above another aero plane at an instant, when the angles of elevation of the two aero planes from the same point on the ground are 60° and 45° respectively. The vertical distance between the aero planes at that instant is   

(a) 5000(√3-1)m

(b) (5000(3-√3)m

(c) 5000 (1- (1√3)

(d) 4500 m

 

Q6. ABC is a right angled  triangled  , right angled at  C and p is the length of the perpendicular  from C on  AB. If a,b and c are the length of the sides  BC, CA and  AB respectively ,then 

(a) 1/p2=1/b2 – 1/a2

(b) 1/p2= 1/a2 + 1/b2

(c) 1/p2+ 1/a2 = 1/b2

(d) 1/p2=1/a2-1/b2

 

Q7. I and O are respectively the incenter and circumcenter of a triangle ABC. The line AI produced intersects the circumcircle of  Δ ABC the point D. If  ABC = x°  , BID= y° , BOD= z°, then  (z+x)/y  =?

(a) 3

(b) 1

(c) 2

(d) 4

 

Q8.  The product of two numbers is 1280 and their HCF is 8. The LCM of the number will be: 

(a) 160

(b) 150

(c) 120

(d) 140

 

Q9.  Nikita bought 30 kg of wheat at the rate of Rs. 9.50 per kg and 40 kg of wheat at the rate of Rs. 8.50 per kg and mixed then. She sold the mixture at the rate of Rs. 8.90 per kg. Her total profit or loss in the transaction was:

(a) Rs. 2 loss

(b) Rs. 2 profit

(c) Rs. 7 loss

(d) Rs. 7 profit

 

Q10. Three partner A, B and C started a business by investing Rs. 48000 each, after 6 months A left the business,  after 10 months B left the business and after 12 months C left the business. If total earned profit is Rs. 5250, then find the share of A, B and C? 

(a) Rs. 1125, 1825, 2250

(b) Rs. 1125,1800, 2250

(c) Rs. 1125, 1870, 2250

(d) Rs. 1145, 1256, 2350

 

Q11. Two pipes A and B can fill a tank with water in 30 minutes and 45 minutes respectively. The third pipe C can empty the tank in 36 minutes. First A and B are opened after 12 minutes C is opened. Total time (in minutes) in which the tank will be filled up

(a) 12

(b) 24

(c) 30

(d) 36

 

Q12.

(a) 2

(b) 1

(c) 3

(d) 0

 

Q13.

(a) 0

(b) 1

(c) √3/2

(d) 1/√2

 

Q14.

(a) 0.002397

(b) 0.0002397

(c) 0.0007580

(d) 0.00738

 

Q15.

(a) 2

(b) 3.8

(c) 0.6

(d) 4.2

 

 1. d 2. c 3. a 4. a 5. c 6. b 7. c 8. a 9. a 10. c 11. b 12. b 13. d 14. d 15. b

Top
error: Content is protected !!