You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. One tap can fill a water tank in 40 minutes and another tap can make the filled tank empty in 60 minutes, If both the taps are open, in how many hours will the empty tank be filled? 

(a) 2 hours

(b) 2.5 hours

(c) 3 hours

(d) 3.5 hours

 

Q2.

(a) 2

(b) 5

(c) 6

(d) 3

 

Q3.

(a) an integer but not perfect square

(b) a rational number but not an integer

(c) a perfect square of an integer

(d) irrational

 

Q4.

(a) 0.1

(b) 1.1

(c) 10

(d) 100

 

Q5.

(a) 0.14

(b) 1.4

(c) 1

(d) 1.4

 

Q6. A boy runs 20 km in 2.5 hours. How long will he take to run. 32 km at double the previous speed?

(a) 2 hours

(b) 5/2 hours

(c) 9/2 hours

(d) 5 hours

 

Q7. A and B are 20 km apart, A can walk at an average speed of 4 km/hr and B at 6 km/hr. If they start walking towards each other at 7 a.m. when they will meet?  

(a) 8:00 a.m.

(b) 8:30 a.m.

(c) 9:00 a.m.

(d) 10:00 a.m.

 

Q8.

(a) 2/3

(b) 3/4

(c) 47/60

(d) 49/60

 

Q9.

(a) 6√13

(b) 8√13

(c) 13√13

(d) 10√13

 

Q10. A person borrows Rs. 5000 for 2 years at 4% per annum simple interest. He immediately lends it to another person at 25/4 % per annum simple interest for 2 years. His gain in this transaction is:

(a) Rs. 112.50

(b) Rs. 450

(c) (C) Rs. 225

(d) Rs. 150

 

Q11. The ratio of income of two persons is 5 : 3 and that of their expenditures is 9 : 5, find the income of each person, if they save 1,300 and R 900 respectively.

(a) Rs. 4,000,Rs.2,400

(b) Rs. 3,000, Rs. 1,800

(c) Rs. 5,000, Rs. 3,000

(d) Rs. 4,500, Rs. 2,700

 

Q12. A and B together can do a piece of work in 12 days. While B alone can finish it in 30 days. A alone can finish the work in:

(a) 20 days

(b) 25 days

(c) 15 days

(d) 18 days

 

Q13. If the cost price of 18 articles, is equal to the selling price of 16 articles, the gain or loss is  

(a) 25% gain

(b) 25% loss

(c) 25/2% loss

(d) 25/2% gain

 

Q14. Area of square with diagonal 8√2 cm is 

(a) 64 cm2

(b) 29 cm2

(c) 56 cm2

(d) 128 cm2

 

Q15. The sum of all natural numbers from 75 to 97 is:

(a) 1598

(b) 1798

(c) 1958

(d) 1978

 

 1. a 2. d 3. c 4. c 5. d 6. a 7. c 8. c 9. d 10. c 11. a 12. a 13. d 14. a 15. d

Top
error: Content is protected !!