You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. Ifa : b = c : d = e : f = 1 : 2,then (pa + qc + re):(pb + qd + rf) is

(a) p : (q+r)

(b) (p+q) : r

(c) 2:3

(d) 1:2

 

Q2. A can do a piece of work in 4 hours; B and C can do it in 3 hours. A and C can do it in 2 hours. How long will B alone take to do it?

(a) 10 hours

(b) 12 hours

(c) 8 hours

(d) 24 hours

 

Q3. The cost price of 25 articles is equal to selling price of 20 articles, the gain percent is

(a) 20%

(b) 22%

(c) 24%

(d) 25%

 

Q4. The diagonal of a square A is (a +b). The diagoanal of a square whose area is twice the area of square A is

(a) 2(a +b)

(b) 2(a+b) 2

(c) √2(a-b)

(d) √2 (a+b)

 

Q5. In a class, 3/ 5 of the students are girls and rest is boys. If 2/9 of the girls and 1/4 of the boys are absent .What part of the total number of students are 

(a) 23/39

(b) 23/36

(c) 18/49

(d) 17/25

 

Q6. If 60% Of A = 3/4 of B, then A : B is.

(a) 9 : 20

(b) 20: 9

(c) 4: 5

(d) 5 : 4

 

Q7. A man can swim at the rate of  4 km/hr in still water. If the speed  of the water is 2 km/hr, then the time taken by him to swim 10 km upstream  

(a) 5/2 hrs

(b) 7/2 hrs

(c) 5 hrs

(d) 4 hrs

 

Q8. The difference between the compound interest compounded annually and the simple interest on a sum of Rs. 1000 at a certain rate of interest for 2 years is Rs. 10. The rate of interest per annum is:

(a) 5%

(b) 6%

(c) 10% 

(d) 12%

 

Q9. A salesman is allowed 11/2%commission on the total sales made by him plus a bonus of 1/2 % on sales over Rs. 10,000. If his total earnings were Rs. 1990, his total sales (in Rs. ) was 

(a) 30,000

(b) 34,000

(c) 32,000

(d) 35,000

 

Q10. From a tower high the angle of depression of two objects, which are in horizontal line through the base of the tower are 45°  and 30° and they are on the same side of the tower . the distance (in meters )between the objects is 

(a) 125√3

(b) 125(√3-1)

(c) 125/(√3-1)

(d) 125 (√3+1)

 

Q11. AB is a chord to a circle and PAT is the tangent to the circle at A. If BAT = 75° and  BAC = 45°  and C being a point on the circle, then  ABC is equal to  

(a) 40°

(b) 45°

(c) 60°

(d) 70°

 

Q12. A quadrilateral ABCD circumscribes a circle and AB = 6 cm, CD = 5 cm and AD = 7 cm. The length of side BC is 

(a) 4 cm

(b) 5 cm

(c) 3 cm

(d) 6 cm

 

Q13.  From a point on a circular track 5km long A, B and C started running in the same direction at the same time with speed of 5/2 km per hour, 3 km per hour and 2 km per hour respectively. Then on the starting point all three will meet again after

(a) 30 hours

(b) 5 hours

(c) 10 hours

(d) 1 hours

 

Q14. The ratio of the volumes of water and glycerine in 240cc of mixture is 1:3. The quantity of water (in cc) that should be added to the mixture so the volumes of water and glycerine become 2:3 is 34. 

(a) 55

(b) 60

(c) 62.5

(d) 64

 

Q15. A, B and C are three partners in a business, A, whose money has been1. used for 4 months, claims 1/8 of the profit, B whose money has been used for 6 months, claims 1/3 of the profit. C had invested Rs. 1560 for 8 months. How much money did A and B contribute ? 

(a) 740, 1250

(b) 730,1240

(c) 720,1280

(d) Rs. 750, 126034

 

 1. d 2. b 3. d 4. d 5. a 6. d 7. c 8. c 9. c 10. b 11. c 12. a 13. c 14. b 15. c

Top
error: Content is protected !!