You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. I is the in center of    ΔABC,  ABC=60°   and ACB = 50°  Then  BIC is   

(a) 55°

(b) 125°

(c) 70°

(d) 65°

 

Q2.   An isosceles   triangle ABC is  right angled  at B. D is a point inside the triangle ABC. P and Q are the feet of the perpendiculars drawn from D on the side AB and AC respectively of  Δ ABC. If AP = a cm ,AQ = b cm and  BAD = 15 ° , sin75° =   

(a) 2b /√3a

(b) a/2b

(c) √3a/2b 

(d) 2a/√3b

 

Q3. Four bells ring at intervals of 4, 6, 8 and 14 seconds, They start ringing simultaneously at 12.00 O” clock. At what time will they again ring simultaneously: 

(a) 12 hrs. 2 min. 48 sec

(b) 12 hrs. 3 min.

(c) 12 hrs. 3 min. 20 sec

(d) 12 hrs. 3 min, 44 sec

 

Q4. In 50 gm alloy of gold and silver. The gold is 80% by weight. How much gold should mixed to this alloy so than the weight of gold would become 95%

(a) 200 gm

(b) 150 gm

(c) 50gm

(d) 100gm

 

Q5. Rakesh Yadav Reader publication makes a profit of 9,00,000, 20% of which is paid as taxes. If the rest is divided among the partners P, Q and R in the ratio 1🙁3/2): 2, then the shares of P, Q  and R are respectively.

(a) Rs. 2,40,000; Rs. 3,20,000; Rs. 1,60,000

(b) Rs.3,20,000; Rs.2,40,000; Rs.1,60,000

(c) Rs.1,60,000; Rs.23,20,000; Rs.22,40,000

(d) Rs.1,60,000; Rs.2,40,000; Rs.3, 20,000

 

Q6. Two pipes A and B can separately fill a cistern in 60 minutes and 75 minutes respectively. There is a third pipe in the bottom of the cistern to empty it. If all the three pipes are simultaneously opened, then the cistern is full in 50 Minutes. In how much time the third pipe alone can empty the cistern? 

(a) 110 minutes

(b) 100 minutes

(c) 120 minutes

(d) 90 minutes

 

Q7.

(a) cosθ≤ cos2θ

(b) cosθ< cos2θ

(c) cosθ> cos2θ

(d) cosθ cos2θ

 

Q8.

(a) 1/2

(b) 1

(c) 3/2

(d) 1/√2

 

Q9.

(a) 0.02

(b) 0.004

(c) 0.4

(d) 0.04

 

Q10.

(a) 1

(b) 0.1

(c) 0.01

(d) 0.001

 

Q11. A car goes 10 meters in a second. Find its speed in km/hour, 

(a) 40

(b) 32

(c) 48

(d) 36

 

Q12. Buses start from a bus terminal with a speed of 20 km/hr. at intervals of 10 minutes. What is the speed of a man coming from the opposite direction towards the bus terminal if he meets the buses at intervals of 8 minutes? 

(a) 3 km/hr

(b) 4 km/hr

(c) 5 km/hr

(d) 7 km/hr

 

Q13.

(a) 4 : 9 : 45

(b) 16 : 36 : 45

(c) 16 : 36 : 20

(d) 4 : 36 : 40

 

Q14.

(a) 3

(b) -1

(c) 2

(d) 5

 

Q15. In what time will the simple interest be 2/5 of the principal at 8% per annum?

(a) 8 years

(b) 7 years

(c) 5 years

(d) 6 years

 

 1. b 2. c 3. a 4. b 5. d 6. b 7. c 8. b 9. d 10. c 11. d 12. c 13. b 14. a 15. c

Top
error: Content is protected !!