You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A train 180 meters long is running at a speed of 90 km/h. How long will it take to pass a post? 

(a) 8.2 sec

(b) 8 sec

(c) 7.2 sec

(d) 7.8 sec

 

Q2. Two towns A and B are 500 km, apart. A train starts at 8 AM from A towards B at a speed of 70 km/hr. At 10 AM, another train starts from B towards A at a speed of 110 km/hr. When will the two trains meet  

(a) 1 pm

(b) 12 Noon

(c) 12:30 pm

(d) 1:30 pm

 

Q3.

(a) 1/2

(b) 2

(c) 1/20

(d) 20

 

Q4.

(a) 3

(b) 9

(c) 1/3

(d) 1/9

 

Q5. The simple interest on a sum for 5 years is one fourth of the sum, The rate of interest per annum is  

(a) 5%

(b) 6%

(c) 4%

(d) 8%

 

Q6. The ratio of the number of boys and that of girls in a school having 504 students is 13 : 11. What will be the new ratio if 3 more girls are admitted ?

(a) 7 : 6

(b) 6: 7

(c) 10: 11

(d) 13: 14

 

Q7. x can copy 80 pages in 20 hours, x and y together can copy 135 pages in 27 hours. Then y can copy 20 pages in :

(a) 20 hours

(b) 24 hours

(c) 3 hours

(d) 12 hours

 

Q8. An increase of Rs. 3 in the selling price of an article turns a loss of 15/2% into a gain of 15/2 %. The cost price (in Rs.) of the article is : 

(a) 25

(b) 20

(c) 15

(d) 10

 

Q9. The area of the incircle of an, equilateral triangle of side 42 cm is (take π=22/7):

(a) 231 cm2

(b) 462 cm2

(c) 22√3 cm2

(d) 924 cm2

 

Q10. Each number of a picnic party contributed twice as many rupees as the total number of members and the total collection was Rs. 3042. The number of members present in the party was : 

(a) 2

(b) 32

(c) 40

(d) 39

 

Q11. 2/3 is what percent of 1/3? 

(a) 50%

(b) 100/3%

(c) 150%

(d) (4)200%

 

Q12.  A man Can row at speed of 9/2 km/hr in still water if he takes  2 times as long to row the same distance downstream , then the speed off stream  (in km/hr) is

(a) 1

(b) 1.5

(c) 2

(d) 2.5

 

Q13. If the difference between the compound interest, compounded every six months, and the simple interest on a certain sum of money at 12% of rate per annum for one year is Rs. 36, the sum is:

(a) Rs. 10000

(b) Rs. 12000

(c) Rs. 15000

(d) Rs. 9000

 

Q14. The marked price of a watch was Rs. 720/-. A man bought the same for Rs. 550.80. After getting two successive discounts the first 10%. What was the second discount rate?  

(a) 12%

(b) 14%

(c) 7%

(d) 18%

 

Q15. There are two vertical posts, one on each side of a road, just opposite to each other. One post is 108 meter high. From the top of this post the angle of depression of the top and foot of the other post are 30° and 60° respectively. The height of the other post (in meter) is        

(a) 36

(b) 72

(c) 08

(d) 110

 

 1. c 2. b 3. a 4. c 5. a 6. a 7. a 8. b 9. b 10. d 11. d 12. b 13. a 14. c 15. b

Top
error: Content is protected !!