You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. If x earns 25% more than y. What percent less does y earn than x?

(a) 16%

(b) 10%

(c) 20%

(d) 25%

 

Q2. The speed of a boat along    and against the current  are  12 km/hr and  8 km/hr respectively .then  the speed of the current in km/hr is :

(a) 5

(b) 4

(c) 3

(d) 2

 

Q3. A sum of money placed at compound interest double itself in 4 years. In how many years will it amount to four times itself?

(a) 12 years

(b) 13 years

(c) 8 years

(d) 16 years

 

Q4. The single discount, which is equivalent to successive discount of 25% and 10% is : 

(a) 35%

(b) 34.5%

(c) 33%

(d) 32.5%

 

Q5. From a point 20 m away from the foot of a tower, the angle of elevation of the top of the tower is 30°. The height of the tower is 

(a) 10√3 m

(b) 20√3m

(c) 10/√3m

(d) 20/√3m

 

Q6.   Two line segments PQ and RS intersect at X in such   a way  that XP = XR, If    PSX  =  RQX , then one  must  have  

(a) PR=QS

(b) PS = RQ

(c) XSQ = XRP

(d) ar (ΔPXR) = ar (ΔQXS)

 

Q7. In Δ ABC,  DE || AC, D and E are two points on AB and CB respectively. If AB = 10 cm and AD = 4 cm, then BE : CE is  

(a) 2: 3

(b) 2: 5

(c) 5:2

(d) 3: 2

 

Q8.  The product of two numbers is 396 × 576 and their LCM is 6336. Find their HCF :

(a) 36

(b) 34

(c) 63

(d) 43

 

Q9. In 50 gm alloy of gold and silver. The gold is 80% by weight. How much gold should mixed to this alloy so than the weight of gold would become 95%

(a) 200 gm

(b) 150 gm

(c) 50gm

(d) 100gm

 

Q10. Rakesh Yadav Reader publication makes a profit of 9,00,000, 20% of which is paid as taxes. If the rest is divided among the partners P, Q and R in the ratio 1🙁3/2): 2, then the shares of P, Q  and R are respectively.

(a) Rs. 2,40,000; Rs. 3,20,000; Rs. 1,60,000

(b) Rs.3,20,000; Rs.2,40,000; Rs.1,60,000

(c) Rs.1,60,000; Rs.23,20,000; Rs.22,40,000

(d) Rs.1,60,000; Rs.2,40,000; Rs.3, 20,000

 

Q11. A pipe can empty a tank in 40 minutes. A second pipe with diameter twice as much as that of the first is also attached with the tank to empty it. The two pipe together can empty the tank in:

(a) 8 Minutes

(b) 40/3 Minutes

(c) 30 Minutes

(d) 38 Minutes

 

Q12.

(a) 0

(b) 1

(c) 1/2

(d) 1/√3

 

Q13.

(a) 60°

(b) 90°

(c) 30°

(d) 45°

 

Q14.

(a) 6

(b) 5

(c) 3

(d) 2

 

Q15.

(a) √5+√3

(b) 5–√3

(c) √5–√3

(d) 3–√5

 

 1. c 2. d 3. c 4. d 5. d 6. b 7. d 8. a 9. b 10. d 11. a 12. b 13. c 14. d 15. c

Top
error: Content is protected !!