You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A cistern is provided with two pipes  A and B. A can fill it in 20 minutes and B can empty it in 30 minutes. If A and B be kept open alternatively for one minute each, how soon will the cistern be filled?

(a) 121 minutes

(b) 110 minutes

(c) 115 minutes

(d) 120 minutes

 

Q2.

(a) 91/146

(b) 39/72

(c) 65/144

(d) 35/72

 

Q3.

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) -2

 

Q4.

(a) 25/77

(b) 35/73

(c) 35/77

(d) 25/73

 

Q5.

(a) 1.06

(b) 0.95

(c) 0.86

(d) 0.97

 

Q6. A speed of 30.6 km/hr. is the same as  

(a) 8.5 m/sec.

(b) 10 m/sec.

(c) 12 m/sec.

(d) 15.5 m/sec.

 

Q7. A car covers four successive 7 km distances at speed of 10 km/hour, 20 km/hr , 30 km/hour, 60 km/hour respectively. Its average speed over this distance is 

(a) 30 km/hour

(b) 60 km/hour

(c) 40 km/hour

(d) 20 km/hour

 

Q8.

(a) 2

(b) 4

(c) 5

(d) 6

 

Q9.

(a) 25

(b) 36

(c) 63

(d) 52

 

Q10. A sum of money at some rate of simple interest amounts to Rs. 2900 in 8 years and to Rs. 3,000 in 10 years. rate of interest per annum is 

(a) 4%

(b) 2 %

(c) 3%

(d) 2%

 

Q11.  There are 225 consisting of one rupee, 50 paise and 25 paise coins, the ratio of their numbers in that order is 8: 5 : 3. The number of one-rupee coins is : 

(a) 80

(b) 112

(c) 160

(d) 172

 

Q12. A skilled, a half skilled and an unskilled labourer work for 7, 8 and 10 days respectively and they together get Rs. 369 for their work. If the ratio of their each day work is 1 /3 : 1/4 : 1/6, then how much does the trained labouror get (in rupees) ?

(a) 164

(b) 102.50

(c) 201.50

(d) 143.50

 

Q13. Ram sold two horses at the same price. In one he gets a profit of 10% and in the other he gets a loss of 10%. Then Ram gets 

(a) 1% loss

(b) 1% profits

(c) no loss or profit

(d) 2% loss

 

Q14. The area (in sq., cm) of the largest circle that can be drawn inside a square of side 28 cm is : 

(a) 17248

(b) 784

(c) 8624

(d) 616

 

Q15. The value of (0.3467+0.1333)is :

(a) 0.48

(b) 0.4801

(c) 0.48

(d) 0.48

 

 1. c 2. c 3. d 4. b 5. c 6. a 7. d 8. a 9. d 10. d 11. c 12. d 13. a 14. d 15. b

Top
error: Content is protected !!