You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A and B have monthly incomes in the ratio 5 : 6 and monthly expenditures in the ratio 3 : 4. If they save Rs 1800 and Rs.1600 respectively, find the monthly income of B 

(a) Rs 3400

(b) Rs. 2700

(c) Rs. 1720

(d) Rs. 7200

 

Q2. A, B and C individually can do a piece of work in 10 days, 12 days and 15 days respectively, If they start working together, then the number of days required to finish the work is:

(a) 16 days

(b) 8 days

(c) 4 days

(d) 2 days

 

Q3. A man sells 320 mangoes at the cost price of 400 mangoes. His gain percent is: 

(a) 15

(b) 20

(c) 25

(d) 10

 

Q4. The area of the square inscribed in a circle of radius 8 cm is 

(a) 256 sq. cm

(b) 250 sq. cm

(c) 128 sq. cm

(d) 125 sq. cm

 

Q5.  The sum of first 20 odd natural number is equal to:

(a) 210

(b) 300

(c) 400

(d) 420

 

Q6. If 60% of the students in a school are boys and the number of girls is 972, how many boys are there in the school?

(a) 1258

(b) 1458

(c) 1324

(d) 1624

 

Q7. In a fixed time, a boy swims double the distance along the current that he swim against the current. If the speed of the speed current is 3 km/ hr, the speed of the boys in still water is :     

(a) 6 km/hr

(b) 9 km/hr

(c) 10 km/hr

(d) 12 km/hr

 

Q8. A certain sum, invested at 4% per annum compound interest compounded half yearly, amounts is Rs. 7803 at the end of one year. The sum is:

(a) Rs. 7000

(b) Rs. 7200

(c) Rs. 7500 

(d) Rs. 7700

 

Q9. The marked price of an electric iron is Rs. 300. The shopkeeper allows a discount of 12% and still gains 10%. If no discount is allowed, his gain per cent would have been:

(a) 20%

(b) 25%

(c) 27%

(d) 30%

 

Q10. Two post are x meters apart and the height of one is double that of the other. If from the mid-point of the line joining their feet an observer finds the angular elevations of their tops to be complementary, then the height (in meters) of the shorter post is   

(a) x/2√2

(b) x/4

(c) x√2

(d) x/2

 

Q11. For a triangle base is 6√3 cm and two base angles are 30°   and 60°.  Then height  of the triangle is  

(a) 3√3 cm

(b) 4.5cm

(c) 4√3 cm

(d) 2√3cm

 

Q12. The maximum number of common tangents drawn to two circles when both the circles touch each other externally is  

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 0

 

Q13.  The greatest number, by which 1657 and 2037 are divided to give remainders 6 and 5 respectively, is: 

(a) 127

(b) 133

(c) 235

(d) 305

 

Q14.  The ratio in which two sugar solutions of the concentrations 15% and 40% are to be mixed to get a solution of concentration 30% is:

(a) 2:3

(b) 3:2

(c) 8:9

(d) 9:8

 

Q15. A starts a business with Rs. 45,000. After 6 months B enters in his business with Rs. 80,000. After one year C invests Rs. 120,000. In what ratio the profit will be divided among A, B and C after two years? 

(a) 9 : 16 : 24

(b) 3 : 4 : 4

(c) 3 : 4 : 8

(d) 3 : 3 : 8

 

 1. d 2. c 3. c 4. c 5. c 6. b 7. b 8. c 9. b 10. a 11. b 12. c 13. a 14. a 15. b

Top
error: Content is protected !!