You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. An athlete runs 200 meters race in 24 seconds, his speed in (km/hr) 

(a) 20

(b) 24

(c) 28.5

(d) 30

 

Q2. A jeep is chasing a car which is 5 km ahead. Their respective speeds are 90 km/hr and 75 km/hr. After how many minutes will the jeep catch the car? 

(a) 18 min.

(b) 20 min,

(c) 21 min.

(d) 25 min.

 

Q3.

(a) 18

(b) 29

(c) 32

(d) 38

 

Q4.

(a) – 1

(b) 0

(c) 1

(d) 2

 

Q5. At what rate percent per annum will the simple interest on a sum of money be 2/5 of the principal amount in 10 years?

(a) 4%

(b) 6%

(c) 17/3%

(d) 20/3%

 

Q6. If P:Q = r : s,t: u =2: 3, then (mp + nr + ot) :(nq + ns + ou)is equal to:

(a) 1 : 3

(b) 1 : 2

(c) 2 : 3

(d) 3 : 2

 

Q7. A and B can do a piece of work in 10 days, B and C in 15 days and C and A in 20 days, C alone can do the work in : 

(a) 60 day

(b) 120 days

(c) 80 days

(d) 30 days

 

Q8. If selling price of an article is 8/5 times its cost price, the profit percent on it is : 

(a) 120%

(b) 160%

(c) 40%

(d) 60%

 

Q9. The diagonal of a square is 4√2 cm. The diagonal of another square where area of double that of the first square is

(a) 8√2 cm

(b) 16 cm

(c) √32

(d) 8 cm

 

Q10.  1/ 5 of a number exceed 1/7 of the same number by 10. The number is:  

(a) 25

(b) 150

(c) 175

(d) 200

 

Q11. 0.001 is equivalent to: 

(a) 10%

(b) 1%

(c) 0.01%

(d) 0.1%

 

Q12. A boy can swim in still water at a speed of 10 km/hr. If the speed of  the current would have been 5 km/h , then  the boy could swim 60 km.

(a) upstream in 4 hours

(b) downstream in 12 hours

(c) upstream in 6 hours

(d) downstream in 4 hours

 

Q13. The compound interest on a certain sum of money invested for 2 years at 5% per annum is Rs. 328. The simple interest on the sum, at the same rate and for the same period will be:

(a) Rs. 320

(b) Rs. 308

(c) Rs. 300 

(d) Rs. 287

 

Q14. A sells a scooter priced 36,000. He gives a discount of 8% on the first Rs. 20,000 and 5% on the next Rs. 10,000. How much discount can he afforded on the remaining 6,000 if he is to get as much as when 7% discount is allowed on the total ? 

(a) 5%

(b) 6%

(c) 7%

(d) 8%

 

Q15. In  From the top of a hill 200 m high the angle of depression of the top and the bottom of a tower are  observed to be 30° and 60° height of the tower  is (in m) 

(a) (400√3)/3

(b) 500/3

(c) 400/3

(d) 200√3

 

1. d 2. b 3. b 4. c 5. a 6. c 7. b 8. d 9. d 10. c 11. d 12. d 13. a 14. c 15. c

Top
error: Content is protected !!