You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A tank is fitted with two taps. The first tap can fill the tank completely in 45 minutes and the second tap can empty the full tank in one hour. If both the taps are opened alternately for one minute, then in how many hours the empty tank will filled completely 

(a) 2 Hours 55 minutes

(b) 3 Hours 40 minutes

(c) 4 Hours 48 minutes

(d) 5 Hours 53 minutes

 

Q2.

(a)

(b)

(c) 60°

(d)

 

Q3.

(a) 30°, 90°

(b) 60°, 55°

(c) 60°, 45°

(d) 45°, 50°

 

Q4.

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 8

 

Q5.

(a) 1

(b) 3

(c) 3+√3

(d) 3-√3

 

Q6.  A train runs at an average speed of 75 km/hr. If the distance to be covered is 1050 kms. How long will the train take to cover it?   

(a) 13 hrs

(b) 12 hrs

(c) 15 hrs

(d) 14 hrs

Q7. A car driver leaves Bangalore at 8.30 A.M. and expects to reach a place 300 km from Bangalore at 12.30 P.M. At 10.30 he finds that he has covered only 40% of the distance. By how much he has to increase the speed of the car in order to keep up his schedule?  

(a) 45 km

(b) 40 km/hr

(c) 35 km/hr

(d) 30 km/hr

 

Q8.

(a) 24

(b) 18

(c) 16

(d) 12

 

Q9.

(a) 0

(b) 3

(c) 1/3

(d) 2

 

Q10. Simple interest on a certain sum for 6 years is 9/25 of the Sum. The rate of interest IS

(a) 6%

(b) 13/2%

(c) 8%

(d) 17/2%

 

Q11. The ratio of the ages of a father and his son 10 years hence will be 5 : 3. while 10 years ago it was 3 : 1. The ratio of the age of the son to that of the father at present is:  

(a) 1 : 2

(b) 2: 3

(c) 2 : 1

(d) 2 : 5

 

Q12. Two workers A and B are engaged to do a piece of work. A working alone would take 8 hours more to complete the work that when work together. If B worked alone, would take 9/2 hours more than when work together. The time required to finish the work together is:

(a) 5 hours

(b) 8 hours

(c) 4 hours

(d) 6 hours

 

Q13. A man sells his typewriter at 5% loss. If he sells it for Rs. 80 more, he will gain 5%. The cost price of the typewriter is  

(a) Rs. 1,600

(b) Rs. 1,200

(c) Rs. 1,000

(d) Rs. 800.

 

Q14. The area of the greatest circle, which can be inscribed in a square whose perimeter is 120 cm, is 

(a) 22/7 x(15) 2 cm2

(b) 22/7 x(7/2) 2 cm2

(c) 22/7 x(15/2) 2 cm2

(d) 22/7 x(9/2) 2 cm2

 

Q15. In a division problem, the divisor is 4 times the quotient and 3 times the remainder. If remainder is 4, the dividend is: 

(a) 36

(b) 40

(c) 12

(d) 30

 

 1. d 2. a 3. a 4. a 5. b 6. d 7. d 8. c 9. b 10. a 11. a 12. d 13. d 14. a 15. b

Top
error: Content is protected !!