You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A man spends a part of his monthly income and saves a part of it, the ratio of his expenditure to his saving is 26 : 3. If his monthly income is Rs. 7250. what is the amount of his monthly savings ? 

(a) Rs. 350

(b) Rs. 290

(c) Rs. 750

(d) Rs. 780

 

Q2. A and B can do a piece of work in 72 days, B and C can do it in 120 days, and A and C can do it in 90 days. When A, B and C work together, how much work is finished by them in 3 days.

(a) 1/40

(b) 1/20

(c) 1/30

(d) 1/10

 

Q3. A man sold two articles at Rs. 375 each. On one, he gains 25% and on the other, he loses 25% , The gain or loss% on the whole transaction is

(a) 6% loss

(b) 25/6 % profit

(c) Rs. 50 profit

(d) 25/4% loss

 

Q4. The radius of a wheel is 21cm, how many revolutions will it make in travelling  924 meters? (use  pie= 22/7)

(a) 7

(b) 11

(c) 200

(d) 700

 

Q5.  By which number should 0.022be multiplied so that product becomes 166?

(a) 3000

(b) 3200

(c) 4000

(d) 3600

 

Q6. X has twice as much money as that of Y and Y has 50% more money than that of Z.if the average money of all of them is Rs. 110, then the money which X has is:

(a) 55

(b) 60

(c) 90

(d) 180

 

Q7. The speed of a boat along the stream is 12 km/hr and against the stream  is 8 km/hr . the time taken by the boat to sail 24 km in still water is 

(a) 2 hrs

(b) 3 hrs

(c) 2.4 hrs

(d) 1.2 hrs

 

Q8. A sum of money becomes eight times in 3 years, if the rate is compounded annually. In how much time will the same amount at the same compound rate become sixteen times?

(a) 6 years

(b) 4 years

(c) 8 years 

(d) 5 years

 

Q9. Two successive discounts of 10% and 5% are equivalent to a single discount of  

(a) 14%

(b) 14.25%

(c) 14.50%

(d) 15%

 

Q10. The angle of elevation of the top of a vertical tower situated perpendicularly on a plane is observed as 60° from a point P on the same plane .From another point Q ,10m vertically above the point P, the angle of depression of the foot of the tower is 30 m height of the tower is 

(a) 15m

(b) 30 m

(c) 20 m

(d) 25 m

 

Q11.  P and Q are center of two circles with radii 9 cm and 2 cm respectively, where PQ =17 cm. R is the center of another circle of radius x  cm, which touches each of the above two circles externally. If PRQ = 90°, then the value of x is     

(a) 4cm

(b) 6 cm

(c) 7 cm

(d) 8 cm

 

Q12. Inside a triangle ABC, a straight line parallel to BC intersects AB and AC at the point P and Q respectively. If  AB = 3 PB, then PQ : BC is 

(a) 1: 3

(b) 3: 4:

(c) 1:2

(d) 2: 3

 

Q13.  The LCM of two multiples of 12 is 1056. If one of the number is 132, the other number is : 

(a) 12

(b) 72

(c) 96

(d) 132

 

Q14. A barrel contains a mixture of wine and water in the ratio 3:1 . How much fraction of the mixture must be drawn off and substituted by water so that the ratio of wine and water in the resultant mixture in the barrel becomes 1 : 1 ?

(a) 1/4

(b) 1 / 3

(c) 2/3

(d) 3/3

 

Q15. A working partner gets 20% as his commission of the profit after his commission is paid, If the working partner’s commission is Rs. 8000, Then what is the total profit in the business? 

(a) Rs.47,000

(b) Rs.48,000

(c) Rs. 45,000

(d) None of these

 

 1. c 2. c 3. d 4. d 5. a 6. d 7. c 8. b 9. c 10. b 11. b 12. d 13. c 14. b 15. c

Top
error: Content is protected !!