You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. In a right angled triangle ABC,    ABC= 90° ,AB=3cm ,BC=4 ,CA=5. BN is perpendicular to AC , AN:NC is

(a) 3:4

(b) 9:16

(c) 3:16

(d) 1:4

 

Q2. PQ is a chord of length 8 cm of a circle with center O and radius 5 cm. The tangents at P and Q intersect at a point T. The length of TP is  

(a) 20/3 cm

(b) 21/4 cm

(c) 10/3 cm

(d) 15/4 cm

 

Q3.  Which greatest number will divide 3026 and 5053 leaving remainder 11 and 13 respectively?

(a) 19

(b) 30

(c) 17

(d) 45

 

Q4.  Three vessels whose capacities are in the ratio of 3:2:1 are completely filled with milk mixed with water. The ratio of milk and water in the mixture of vessels are 5:2, 4:1 and 4:1 respectively. Taking 1/3 of first, 1/2 of second and 117 of third mixtures, a new mixture kept in a new vessel is prepared. The percentage of water in the new Mixture is

(a) 32

(b) 28

(c) 30

(d) 24

 

Q5. A started a business by investing Rs. 50,000. After a month’s B joined her by investing Rs. 75,000. After its 6 months C joined with Rs. 1,25,000. What is the ratio of profit shared after 2 years among A, B and C?

(a) 4: 5 : 6

(b) 8: 9 : 10

(c) 8:9:12

(d) 4: 5: 8

 

Q6. Having the same capacity 9 taps fill up a water tank in 20 minutes. How many taps of the same capacity are required to fill up the same water tank in 15 minutes

(a) 10

(b) 12

(c) 15

(d) 18

 

Q7.

(a) 4

(b) 3

(c) 5

(d) 7

 

Q8.

(a) 2

(b) 3

(c) 0

(d) 1

 

Q9.

(a) (a ) 0.069

(b) 0.0069

(c) 0.00069

(d) 0.0609

 

Q10.

(a) 25

(b) 125

(c) 250

(d) 625

 

Q11. A train covers a certain distance in 210 minutes at a speed of 60 kmph. The time taken by the train, to cover the same distance at a speed of 80 kmph is : 

(a) 29/8 hours

(b) 21/8 hours

(c) 37/8 hours

(d) 3 Hours

 

Q12. A train runs from Howrah to Bandel at an average speed of 20 km/hr and returns at an average speed 30 km/ hr. The average speed. (in km/hr) of the train in the whole journey is 

(a) 20

(b) 22.5

(c) 24

(d) 25

 

Q13.

(a) 1/3

(b) 14/23

(c) 2/3

(d) 14/13

 

Q14.

(a) 30/31

(b) 70/31

(c) 35/31

(d) 37/31

 

Q15. A man lent Rs. 60,000, partly at 5% and the rest at 4% simple interest. If the total annual interest is Rs.2560, the money lent at 4% was: 

(a) Rs. 40000

(b) Rs. 44000

(c) 30000

(d) Rs.45000

 

 1. b 2. a 3. d 4. d 5. b 6. b 7. d 8. b 9. b 10. b 11. b 12. c 13. c 14. d 15. b

Top
error: Content is protected !!