You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A train moves past a telegraph post and a bridge 264 m long in 8 seconds and 20 seconds respectively, speed of the train P h. 8  

(a) 69.5 km/hr

(b) 70 km/hr

(c) 79 km/hr

(d) 79.2 km/hr

 

Q2. Motor-cyclist P started his journey at a speed of 30 km/hr. After 30 minutes, motor-cyclist Q started from the same place but with a speed of 40 km/hr. How much time (in hours) will Q take to overtake P? 

(a) 1

(b) 3/2

(c) 3/8

(d) 2

 

Q3.

(a) 12

(b) -12

(c) 0

(d) 8

 

Q4.

(a) xyz/3abc

(b) 3 xyzabc

(c) 3xyz/abc

(d) xyz/abc

 

Q5. In what time will Rs. 72 become Rs. 81 at 25/4% per annum simple interest?

(a) 2 years

(b) 3 years

(c) 2 years 6 months

(d) none of these

 

Q6. In 30 litres mixture of acid, the ratio of acid and water is 2 : 3. What amount of water should be added to the mixture so that the ratio of acid and water becomes 2 : 5 ?

(a) 10 litres

(b) 15 litres

(c) 18 litres

(d) 12 litres

 

Q7. P can complete 1/4 of a work in 10 days, Q can complete 40 % of the same work in 145 days. R, completes 1/3 of the work in 13 days and S, 1/6 of the work in 7 days. Who will able to complete the work first?

(a) P

(b) Q

(c) R

(d) S

 

Q8. A person sells 400 mangoes at the cost price of 320 mangoes. His percentage of loss is  

(a) 10

(b) 15

(c) 20

(d) 25

 

Q9. A street of width  10 meters surrounds from outside  a rectangular  garden whose measurement is 200 m x 180 m. the area  of the path (in square meters) is 

(a) 8000

(b) 7000

(c) 7500

(d) 8200

 

Q10. Unit digit [(251)98 +(21)29 – (106)100 +(705)35 -164 +259] is 

(a) 1

(b) 4

(c) 5

(d) 6

 

Q11. In a school 70% of the students are girls the number of boys are 510. Then the total number of students in the school is :

(a) 850

(b) 1700

(c) 1830

(d) 1900

 

Q12.  A man can row 15 km/hr downstream and 9 km/hr upstream. The speed of the boat in still water is : 

(a) 8 km/hr.

(b) 10 km/hr.

(c) 15 km/hr.

(d) 12 km/hr

 

Q13. A certain sum, invested at 4% per annum compound interest compounded half yearly amounts is Rs. 7803 at the end of one year. The sum is:

(a) Rs. 9000

(b) Rs. 8400

(c) Rs. 7500 

(d) Rs 8000

 

Q14. The difference between a discounts of 40% or Rs. 500 and two successive discount of 36% and 4% on the same amount is

(a) 0

(b) Rs. 1.93

(c) Rs. 6.80

(d) Rs. 7.20

 

Q15. The angle of elevation of the top of a tower from two points A and B Lying on the horizontal through the foot of the tower are respectively 15° and 30°. If A and B are on the same side of the tower and AB = 48 meter, then the height of the tower is; 

(a) 25√3 m

(b) 24 meter

(c) 24√2 m

(d) 96 m

 

 1. d 2. b 3. a- 4. c 5. a 6. d 7. c 8. c 9. a 10. b 11. b 12. d 13. d 14. d 15. b

Top
error: Content is protected !!