You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. 1.14 expressed as a percent of 1.9 is: 

(a) 6%

(b) 10%

(c) 60%

(d) 90%.

 

Q2. A boat covers 12 km upstream and18 km downstream in 3 hours, while it covers 36 km upstream and  24 km downstream in 13/2 hours, what is the speed of the current ?

(a) 1.5 km/hr

(b) 1 km/hr

(c) 2 km/hr

(d) 2.5 km/hr

 

Q3. The compound interest on a certain sum of money at a  certain rate for 2 years is Rs. 40.80 and the simple interest on the same sum is Rs. 40 at the same rate and for the same time. The rate of interest is:

(a) 2% per annum

(b) 3% per annum

(c) 4% annum 

(d) 5% per annum

 

Q4. A tradesman gives   4% discount on the marked price and gives 1 articles and thus gains 35%. The marked price  is increased above the cost price by 

(a) 40%

(b) 39 %

(c) 50%

(d) 20%

 

Q5. The top of two poles of height 24m and 36 m are connected by a wire. If the wire makes an angle of 60° with the horizontal, then the length of the wire is 

(a) 6m

(b) 8√3 m

(c) 8 m

(d) 6√3 m

 

Q6. If chord of a circle of radius 5 cm is a tangent to another circle of radius 3 cm, both the circles being concentric, then the length of the chord is  

(a) 10 cm

(b) 12.5 cm

(c) 8 cm

(d) 7 cm

 

Q7. A cyclic quadrilateral ABCD  is such  that AB= BC , AD=DC , ACBD ,   CAD=  θ  then the angle    ABC =

(a) θ

(b) θ /2

(c) 2 θ

(d) 3 θ

 

Q8.  Which is the least number which when doubled will be exactly divisible by 12, 18, 21 and 30 ? 

(a) 2520

(b) 1260

(c) 630

(d) 196

 

Q9.  In what ratio Darjeeling Tea costing Rs.320 per kg be mixed with Assam Tea costing Rs.250 per kg so that there is a gain of 20% by selling the mixture at Rs.324 per kg?

(a) 1:2

(b) 2:3

(c) 3:2

(d) 2:5

 

Q10. X and Z invest capital in the ratio of 2 : 1 while X and Y invest capital in the ratio of 3 : 2. If their annual profit is Rs. 1,57,300 then what is Y share? 

(a) Rs. 48,400

(b) Rs. 58,809

(c) Rs. 48,810

(d) Rs. 47,782

 

Q11. Three pipes A, B and C can fill a cistern in 6 hours. After working at it together for 2 hours, C is closed and A and B fill it in 7 hours more, The time taken by C alone to fill the cistern is 

(a) 14 hours

(b) 16 hours

(c) 15 hours

(d) 17 hours

 

Q12.

(a) 1/4

(b) 1/3

(c) 2/3

(d) 3/4

 

Q13.

(a) -1

(b) 2

(c) 1

(d) 0

 

Q14.

(a) 3969

(b) 147

(c) 63

(d) 21

 

Q15.

(a) 2√5

(b) 2√6

(c) 1+√6

(d) 1+√5

 

 1. c 2. c 3. c 4. c 5. b 6. c 7. c 8. b 9. d 10. a 11. a 12. a 13. d 14. c 15. a

Top
error: Content is protected !!