You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A cistern can be filled with water by a pipe in 5 hours and it can be emptied by a second pipe in 4 hours. If both the pipes are opened when the cistern is full, the time in which it will be emptied the cistern: 

(a) 9 hours

(b) 18 hours

(c) 20 hours

(d) 41/2 hours

 

Q2.

(a) 1

(b) 2

(c) 12

(d) 13

 

Q3.

(a) 0

(b) 11/2

(c) 9/2

(d) 5

 

Q4.

(a) 1

(b) 4

(c) 5

(d) 6

 

Q5.

(a) 256.25

(b) 64

(c) 16

(d) 4

 

Q6. A train passes a 50 meters long platform in 14 seconds and a man standing on the platform in 10 seconds. The speed of the train  is: 

(a) 24 km/hr

(b) 36 km/hr

(c) 40 km/hr

(d) 45 km/hr

 

Q7. A constant distance from Chennai to Bangalore is covered by a person who also returns to the same distance at 80 km/hr. then the average speed during the whole journey is  

(a) 90.20 km/hr

(b) 88.78 km/hr

(c) 80 km/hr

(d) 88.89 km/hr

 

Q8.

(a) 6

(b) 8

(c) 10

(d) 12

 

Q9.

(a) 2

(b) 1/2

(c) – 1/2

(d) – 2

 

Q10. A sum of Rs. 400 amounts to Rs. 480 in 4 years. What will it amount to if the rate of interest is increased by 2%?

(a) Rs. 484

(b) Rs. 560

(c) Rs. 512

(d) None of these

 

Q11. Divide Rs.1250 among A, B, C so that Agets g ofB’s share and C gets 2/9 of B’s share and C get 3/4 of A’s share.  

(a) Rs. 200, Rs. 800, Rs. 250

(b) Rs. 200, Rs. 900, Rs. 150

(c) Rs. 150, Rs. 800 Rs. 300

(d) Rs. 200, Rs. 900 Rs. 75

 

Q12. A man, a woman and a boy can complete a job in 3, 4 and 12 days. How many boys must assist 1 man and 1 woman to complete the job in 1/4 of a day ? 

(a) 1

(b) 4

(c) 19

(d) 41

 

Q13. The ratio of the C. P. and S. P. of an article is 20: 21. What is the gain percent?

(a) 5%

(b) 6%

(c) 5.5%

(d) 6.25%

 

Q14. The breadth of a rectangular hall is three-fourth of its length. If the area of the floor is 192 sq. m., them the difference between the length and breadth of the hall is:

(a) 8 m

(b) 12 m

(c) 4 m

(d) 22 m

 

Q15. What is two-third of half of 369?

(a) 123

(b) 246

(c) 1971/8

(d) 2171/8

 

 1. c 2. c 3. b 4. c 5. d 6. d 7. c 8. b 9. b 10. c 11. b 12. d 13. a 14. c 15. a

Top
error: Content is protected !!