You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1.   The length of radius of a. circum circle of a triangle having sides 3 cm, 4cm and 5cm is : 

(a) 2 cm

(b) 2.5 cm

(c) 3cm

(d) 1.5cm

 

Q2.   In Δ ABC, the internal bisectors of ABC and ACB meet at I and BAC = 50°. The measure of BIC is   

(a) 105°

(b) 115°

(c) 125°

(d) 130°

 

Q3.  Sum of two numbers is 384, HCF of the numbers is 48, The difference of the numbers is : 

(a) 100

(b) 192

(c) 288

(d) 336

 

Q4. In what ratio must a grocer mix tea at Rs.60 a kg, and Rs.65 a kg, so that by selling the mixture at Rs. 68.20 a kg, he may gain 10% 

(a) 3:2

(b) 3 :4

(c) 3:5

(d) 4:5

 

Q5. A started a business with Rs. 52,000 and after 4 months B joined him with Rs. 39,000. At the end of the year out of the total profit B received total 20,000 including 25% of the profit as commission for managing. What amount did A receive 

(a) Rs 20,000

(b) Rs 10,000

(c) Rs15,000

(d) None of these

 

Q6. 3/4 part of the tank is full of water when 30 litres of water is taken out the tank becomes empty. The capacity of the tank is:

(a) 36 litres

(b) 42 litres

(c) 40 litres

(d) 38 litres

 

Q7.

(a) 1/2

(b) 2

(c) 0

(d) 1

 

Q8.

(a) 7/4

(b) 5/4

(c) 3/4

(d) 3/2

 

Q9.

(a) 0.5

(b) 0.25

(c) 0.75

(d) 0.125

 

Q10.

(a) 1–√5+√2+√16

(b) 1+√5+√2–√10

(c) 1+√5+√2+√10

(d) 1–√5–√2+√10

 

Q11. If a person travels form a point L. towards east for 12 km and then travels 5 km towards north and reaches a point M, then shortest distance from L to M is:  

(a) 12 km

(b) 14 km

(c) 17 km

(d) 13 km

 

Q12. In covering a distance of 30 km, Abhay takes 2 hours more than Sameer. If Abhay doubles his speed, then he would take 1 hour less than Sameer, Abhay’s speed (in km/hr) is 

(a) 5

(b) 6

(c) 6.25

(d) 7.5

 

Q13.

(a) 3/2

(b) 5/2

(c) 7/2

(d) 11/2

 

Q14.

(a) – 1

(b) 9

(c) 1

(d) 2

 

Q15. Rs. 800 becomes Rs. 956 in 3 years at a certain rate of simple interest, If the rate of interest is increased by 4%, what amount will Rs. 800 become in 3 years P 

(a) Rs. 1020.80

(b) Rs.1028

(c) Rs. 1052

(d) Rs. 1050

 

 1. b 2. b 3. c 4. a 5. a 6. c 7. d 8. a 9. a 10. b 11. d 12. a 13. c 14. c 15. c

Top
error: Content is protected !!