You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. A bullock cart has to cover a distance of 120 km, in 15 hours. If it covers half of the journey in 3/5th the time, the speed to cover the remaining distance in the time left has to be 

(a) 6.4 km/hr

(b) 6.67 km/hr

(c) 10 km/hr

(d) 15 km/hr

 

Q2. A train goes from Ballygunge to Sealdah at an average speed of 20 km/hour and comes back at an average speed of 30 km/hour. The average speed of the train for the whole journey is 

(a) 27 km/hr

(b) 26 km/hr

(c) 25 km/hr

(d) 24 km/hr

 

Q3.

(a) 999

(b) 9999

(c) 99999

(d) 999999

 

Q4.

(a) 16

(b) 20

(c) 22

(d) 18

 

Q5. What equal installment of annual payment will discharge a debt which is due as Rs. 848 at the end of 4 years at 4% per annum simple interest 

(a) Rs. 212

(b) Rs. 200

(c) Rs. 250

(d) Rs. 225

 

Q6. A barrel contains a mixture of wine and water in the ratio 3 : 1. How much fraction of the mixture must be drawn off and substituted by water so that the ratio of wine and water in the resultant mixture becomes 1 : 1 ? 

(a) 1/4

(b) 1/3

(c) 3/4

(d) 2/3

 

Q7. If A and B together can finish a piece of work in 20 days. B and C in 10 days and C and A in 12 days, then A, B, C jointly can finish the same work in :

(a) 30/7 days

(b) 30 days

(c) 60/7 days

(d) 7/60 days

 

Q8. A dealer sold two types of goods for Rs. 10,000 each. On one of them, he lost 20% and on the other he gained 20%. his gain or loss percent in the entire transaction was 

(a) 2% loss

(b) 2% gain

(c) 4% gain

(d) 4% loss

 

Q9.  The radius of a circular wheel is 1.75 m. The number of revolutions it will make in travelling 11 km is (use  pie= 22/7) 

(a) 800

(b) 900

(c) 1000

(d) 1200

 

Q10. If 3/4 of the difference of 9/4 and 5/3 is subtracted from 2/3 of 13/4 the result is:-

(a) -48/83

(b) 48/83

(c) -83/48

(d) 83/48

 

Q11. If Nita’s salary is 25 percent more than Papiya’s salary, then the percentage by which Papiyaʼs salary is less than Nita’s salary is:  

(a) 15%

(b) 20%

(c) 25%

(d) 32%

 

Q12. The speed of a stream is 3 km/hr and the speed of a man in still water is 5 km/hr. the time taken by the man to swim 26 km downstream is :

(a) 22hrs 

(b) 13/4 hrs 

(c) 13 hrs

(d) 26 hrs

 

Q13. The difference between the compound interest and simple interest for the amount Rs. 5000 in 2 years is Rs. 32. The rate of interest is:

(a) 5%

(b) 8%

(c) 10%

(d) 12%

 

Q14. Two successive discounts of 20% and 20% is equivalent to a single discount of    

(a) 42%

(b) 40%

(c) 36%

(d) 34%

 

Q15. From a point P on the ground the angle of elevation of the top of a 10 m tall building is 30 degree . A flag is hoisted at the top of the building and the angle of elevation of the top of the flagstaff from P is 45°. Find the length of the flagstaff  (Take√3=1.732)

(a) 10(√30+2) m

(b) 10(√30 + 1)m

(c) 10√3 m

(d) 7.32 m

 

 1. c 2. d 3. d 4. d 5. b 6. b 7. c 8. d 9. c 10. d 11. b 12. b 13. b 14. c 15. d

Top
error: Content is protected !!