You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. ABCD is a rhombus whose side AB= 4 cm and  ABC = 120°, then the length of diagonal BD is equal to :  

(a) 1 cm

(b) 2 cm

(c) 3 cm

(d) 4 cm

 

Q2. Inside a square ABCD, BEC is an equilateral triangle. If CE and BD intersect at O, then  BOC is  

(a) 60°

(b) 75°

(c) 90°

(d) 120°

 

Q3. The HCF of two numbers is 16 and their LCM is 60. If one of the number is 32, then the other number is :  

(a) 48

(b) 80

(c) 96

(d) 112

 

Q4. The ratio of the quantities of sugar, in which sugar costing Rs.20 per kg. and Rs. 15 per kg, should be mixed so that here will be neither loss nor gain on selling the mixed sugar at the rate of Rs. 16 per kg is:

(a) 2:1

(b) 2:1

(c) 4:1

(d) 1:4

 

Q5. Two brother invested Rs. 50,000 and Rs. 70,000 respectively in a business and agreed that 70% of the profits should be divided equally between them and the remaining profit in the ratio of investment. If one Brother gets Rs. 90 more than the other, Find the total profit made in the business.  

(a) Rs. 1200

(b) Rs. 1400

(c) Rs. 1600

(d) Rs. 1800

 

Q6. Two pipes A and B can fill a water tank in 20 and 24 minutes respectively and a third pipe C can empty at the rate of 3 gallons per minute. If A, B and C are opened together to fill the tank in 15 minutes, find the capacity of tank?  

(a) 180

(b) 150

(c) 120

(d) 60

 

Q7.

(a) 1

(b) sec223°

(c) tan223°

(d) 0

 

Q8.

(a) 0 ≤θ ≤90

(b) 0 <θ <90

(c) θ = 0°

(d) θ = 90°

 

Q9.

(a) 1/2

(b) 0

(c) 1/9

(d) 1

 

Q10.

(a) 1

(b) 6

(c) √6

(d) 6

 

Q11. A train 800 meters long is running at the speed of 78 km/hr, if it crosses a tunnel in 1 minutes, then length of the tunnel (in meters)  

(a) 77200

(b) 500

(c) 1300

(d) 13

 

Q12. Two trains 180 meters and 120 meters in length are running towards each other on parallel tracks one at the rate of 65 km/hr and another at 55 km/hr. In how many second will they be clear of each other from the moment they meet ?

(a) 6

(b) 9

(c) 12

(d) 15

 

Q13.

(a) 3/4

(b) 4/3

(c) 3/7

(d) 7/3

 

Q14.

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 3

 

Q15. The sum of money, that will give Rs. 1 as interest per day at the rate of 5 % per annum simple interest is  

(a) Rs. 3650

(b) Rs. 36500

(c) Rs. 730

(d) Rs. 7300

 

1. d 2. b 3. b 4. d 5. d 6. c 7. b 8. d 9. a 10. d 11. b 12. b 13. a 14. a 15. d

Top
error: Content is protected !!