You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. If A exceeds B by 40%, B is less than C by 20%, then A : C is :

(a) 28 : 25

(b) 26:25 5

(c) 14:27

(d) 27 : 14

 

Q2.  The speed of a motor-boat is that of the current of water as 36 : 5. The boat goes along with the current in 5 hours 10 minutes. It will come back in  

(a) 5 hrs 50 min

(b) 6 hrs

(c) 6 hrs 50 min

(d) 12 hrs 10 min

 

Q3. A money-lender borrows money at 4% per annum and pays the interest at the end of the year. He lends it at 6% per annum compound interest compounded half yearly and receives the interest at the end of the year. In this way, he gains Rs. 104.50 a year. This amount of money he borrows is:  

(a) Rs. 6000

(b) Rs. 5500

(c) Rs. 5000 

(d) Rs. 4500

 

Q4. An article listed at R 800 is sold at successive discounts of 25% and 15%. The buyer desires to sell it off at a profit of 20% after allowing a 10%  discount.what would   be his list price?

(a) Rs. 620

(b) Rs.600

(c) Rs.640

(d) Rs.680

 

Q5. One files a kite with a thread 150 meter long. If the thread of the kite makes an angle of 60° with the horizontal line, then the height of the kite from the ground (assuming the thread to be in a straight line ) is  

(a) 50 m

(b) 75√3 m

(c) 25√3 m

(d) 80 m

 

Q6. In a triangle ABC, BAC = 90° and AD is perpendicular to BC. If AD= 6cm and BD =4cm  then the length of BC is:

(a) 8cm

(b) 10cm

(c) 9 cm

(d) 13 cm

 

Q7. The radii of two concentric circles are 13 cm, and 8 cm. AB is a diameter of the bigger circle and BD is a tangent to the smaller circle touching it at D and the bigger circle at E. Point A is joined to D. The length of AD is     

(a) 20 cm

(b) 19 cm

(c) 18 cm

(d) 17 cm

 

Q8.  The largest 4-digit number exactly divisible by each of 12, 15, 18 and 27 is: 

(a) 9690

(b) 9720

(c) 9930

(d) 9960

 

Q9. 15 litres of a mixture contains alcohol and water in the Ratio 1:4. If 3 litres of water is mixed in it, the percentage of alcohol in the new mixture will be

(a) 15

(b) 161.8

(c) 17

(d) 18

 

Q10. A,B and C jointly start a business A puts in Rs. 15,000 for 8 months B puts in Rs.12,000 for 9 months and C puts in Rs. 8,000, for the whole year. In the end of the year there is a profit of Rs. 10,800. The difference between .A’s share and C share in the profit will be  

(a) 800

(b) 600

(c) 1200

(d) 1800

 

Q11. A tap drips at a rate of one drop sec 600 drops make 100 ml. The number of liters wasted in 300 days is

(a) 4320000

(b) 432000

(c) 43200

(d) 4320

 

Q12.

(a) sin θ

(b) cos θ

(c) tan θ

(d) cot θ

 

Q13.

(a) -1/15

(b) -4

(c) – 4/15

(d) -2

 

Q14.

(a) 0.4

(b) 0.8

(c) 1.0

(d) 1.4

 

Q15.

(a) 0.20

(b) 20.00

(c) 2.00

(d) 22.00

 

 1. a 2. c 3. c 4. d 5. b 6. d 7. b 8. b 9. b 10. a 11. d 12. c 13. c 14. b 15. c

Top
error: Content is protected !!