You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 

Q1. If a distance of 50 m is covered in 1 minute, then 90 m in 2 minutes and 130 m in 3 minutes find the distance covered in 15th minute,  

(a) 610 m

(b) 750 m

(c) 1000 m

(d) 650 m

 

Q2. A is twice as fast runner as B, and B is thrice as fast runner as C. If C travelled a distance in 1 hour 54 minutes, the time taken by A to cover the same distance is  

(a) 19 minutes

(b) 38 minutes

(c) 51 minutes

(d) 57 minutes

 

Q3.

(a) 0

(b) 1

(c) a2 + b2

(d) a2b4 + a4b2

 

Q4.

(a) 1

(b) 2

(c)  3

(d) 4

 

Q5. A man invests half of his capital at the rate of 10% per annum, one-third at 9% and the rest at 12% per annum. The average rate of interest per annum, which he gets is:  

(a) 9%

(b) 10%

(c) 10.5%

(d) 12%

 

Q6. Ifp : q : r = 1 : 2 : 4, then √5p2+ q2 + r2is equal to 

(a) 5

(b) 2q

(c) 5p

(d) 4r

 

Q7. A and B can do a given piece of work in 8 days, B and C can do the same work in 12 days and A, B, C complete it in 6 days. Number of days required to finish the work by A and C is : 

(a) 24 days

(b) 8 days

(c) 16 days

(d) 12 days

 

Q8. If a man were to sell his chai for Rs. 720, he would lose 25%. To gain 25% he should sell it for 

(a) Rs. 1,200

(b) Rs. 1,000

(c) Rs. 960

(d) Rs. 900

 

Q9. Three coins of the same size (radius 1 cm) are placed on a table such that each of them touches the other two. The area enclosed by the coins is 

(a) (π /2 -√3) cm2

(b) (√3 – π /2) cm2

(c) (2√3- π /2) cm2

(d) ( 3√3 – π /2) cm2

 

Q10. A number when divided by 296 gives a remainder 75. When the same number is divided by 37 the remainder will be 

(a) 1

(b) 2

(c) 8

(d) 11

 

Q11. If x is less than y by 25% then y exceeds X by :

(a) 100/3%

(b) 25%

(c) 75%

(d) 200/3%

 

Q12.  A boat goes 40 km   in the stream in 8 hours 36 km downstream in 6 hours. The speed of the boat in still water is 

(a) 6.5 km/hour

(b) 5.5 km/hour

(c) 6 km/hour

(d) 5 km/hour

 

Q13. At what percent per annum will Rs. 3000 amounts to Rs. 3993 in 3 years if the interest compounded annually?

(a) 9 %

(b) 10%

(c) 11%

(d) 13%

 

Q14. A discount of   5/2% is given to the customer on the marked price of an article .a man bought the article for Rs. 39 . the marked price of the article is: 

(a) Rs. 42

(b) Rs.36.5

(c) Rs.40

(d) Rs.41

 

Q15. The angle of elevation of the top of a tower from a point A on the ground is 30° On moving a distance of 20 meters towards the foot of the tower to a point B, the angle of elevation increases to 60°. The height of the tower is     

(a) √3 m

(b) 5 √3 m

(c) 10 √3m

(d) 20√3 m

 

 1. a 2. a 3. a 4. d 5. b 6. c 7. b 8. a 9. b 10. a 11. a 12. b 13. b 14. c 15. c

Top
error: Content is protected !!