You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. A’s salary is 50% more than that of B. How much percent is B’s salary less than that of A  

(a) 50%

(b) 100/3

(c) 45%

(d) 200/3%

 

Q2. A man can swim at the rate of  4 km/hr in still water. If the speed  of the water is 2 km/hr, then the time taken by him to swim 10 km upstream  

(a) 5/2 hrs

(b) 7/2 hrs

(c) 5 hrs

(d) 4 hrs

 

Q3. On a certain sum of money, the difference between the compound interest for a year, payable half yearly, and the simple interest for a year is Rs. 180. If the rate of interest in both the cases is 10%, then the sum is:

(a) Rs.60000

(b) Rs.72000

(c) Rs. 62000

(d) Rs. 54000

 

Q4. If on a marked price the difference of selling prices with a discount of 30% and two successive discount of 20% and 10% is 72, then the marked price ( in rupees) is   

(a) 3600

(b) 3,000

(c) 2500

(d) 2,400 

 

Q5. From a tower high the angle of depression of two objects, which are in horizontal line through the base of the tower are 45°  and 30° and they are on the same side of the tower . the distance (in meters )between the objects is 

(a) 125√3

(b) 125(√3-1)

(c) 125/(√3-1)

(d) 125 (√3+1)

 

Q6. The length of the two sides forming the right angle  of a right angled tri angle   are 6cm and 8cm . the length  of its circum-radius is :

(a) 5 cm

(b) 7 cm

(c) 6 cm

(d) 10 cm

 

Q7. The exterior angles obtained on producing the base BC of a triangle ABC in both ways are 120° and 105°,then the vertical A of the triangle is measure 

(a) 36°

(b) 40°

(c) 45°

(d) 55°

 

Q8.  Two numbers are in the ratio 3 : 4. The product of their HCF and LCM is 2028. The sum of the numbers is:

(a) 68

(b) 72

(c) 86

(d) 91

 

Q9. How much pure alcohol to be added to 400 ml of a solution containing 35% alcohol to change the concentration of alcohol in the mixture to 32%, 

(a) 60 ml

(b) 100ml

(c) 128 ml

(d) 68 ml

 

Q10. A, B and C started a business with their investments in the ratio 1 : 2 : 4. After 6 month A invested the half amount more as before and B invested same the amount as before. While C withdrew 1/4th of the their investments. Find the ratio of their profits at the end of the year.

(a) 5: 12: 13

(b) 5 : 1: 14

(c) 5: 12: 14

(d) none of these

 

Q11. A Cistern has two pipes . One can fill it with water in 8 hours and other can empty it in 5 hours. In how many hours will the cistern be emptied if both the pipes are opened together when 3/4 of the cistern is already full of water?

(a) 40/3 HOURS

(b) 10 HOURS

(c) 6 HOURS

(d) 10/3 HOURS

 

Q12.

(a) 23°

(b) 37°

(c) 63°

(d) 67°

 

Q13.

(a) 1/2

(b) 0

(c) 2

(d) 1

 

Q14.

(a) 5/2

(b) 7/2

(c) 9/2

(d) 10/1

 

Q15.

(a) 250

(b) 2500

(c) 2.5

(d) 0.25

 

 1. b 2. c 3. b 4. a 5. b 6. a 7. c 8. d 9. b 10. c 11. b 12. d 13. d 14. c 15. d

Top
error: Content is protected !!