You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 Q1. Two pipes A and B can separately fill a tank in 2 hours and 3 hours respectively. If both the pipes are opened simultaneously in the empty tank, then the tank will be filled in

(a) 1 hour 12 minutes

(b) 2 hour 30 minutes

(c) 1 hour 15 minutes

(d) 1 hour 20 minutes

 

Q2.

(a) 0

(b) 1

(c) – 1

(d) 2

 

Q3.

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

 

Q4.

(a) 20

(b) 40

(c) 121.6

(d) 131.6

 

Q5.

(a) 9.3

(b) 10.3

(c) 11.3

(d) 12.3

 

Q6. Two trains, A and B, start from stations X and Y towards each other, they take 4 hours 48 minutes and 3 hours 20 minutes to reach Y and X respectively after they meet if train A is moving at 45 km/hr. , then the speed of the train B is  

(a) 60 km/hr

(b) 64.8 km/hr

(c) 54 km/hr

(d) 37.5 km /hr

 

Q7. On a journey across Kolkata, a taxi averages 50 km per hour for 50% of the distance, 40 km per hour for 40% of it and 20 km per hour for the remaining. The average speed (in km/hour) for the whole journey is : 

(a) 42

(b) 40

(c) 35

(d) 45

 

Q8.

(a) 0

(b) 1

(c) -1

(d) 2

 

Q9.

(a) 2√2

(b) 2√3

(c) 2

(d) 3

 

Q10. A part of Rs. 1500 was lent at 10% per annum and the rest at 7% per annum simple interest. The total interest earned in three year was Rs. 396. The Sum lent at 10% was  

(a) Rs. 900

(b) Rs. 800

(c) Rs. 700.

(d) Rs. 600

 

Q11.  In a 45 litres mixture of milk and water, the ratio of the milk to water is 2 : 1. When some quantity of water is added to the mixture, this ratio becomes 1 : 2. The quantity of water added is: 

(a) 10 litres

(b) 21 litres

(c) 35 litres

(d) 45 litres

 

Q12. A and B can do a piece of work in 10 days, B and C can do it in 12 days, A and C can do it in 15 days. How long will A take to do it alone? 

(a) 24 days

(b) 20 days

(c) 40 days

(d) 30 days

 

Q13. A nan sells two chairs at Rs. 120 each and by doing so gains 25% on one chair and loses 25% con the other. His loss on the whole in Rs. is

(a) 20

(b) 16

(c) 25

(d) 30

 

Q14.   The area of a sector of a circle of radius 5 cm, formed by an arc of length 3.5 cm is : 

(a) 8.5 cm2

(b) 8.75 cm2

(c) 7.75 cm2

(d) 7.50 cm2

 

Q15. A number being divided by 52 gives remainder 45. If the number is divided by 13, the remainder will be:  

(a) 5

(b) 6

(c) 12

(d) 7

 

1. a 2. a 3. b 4. d 5. c 6. c 7. b 8. a 9. b 10. a 11. d 12. a 13. b 14. b 15. b

Top
error: Content is protected !!