You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. If 120 is 20% of a number, then120% of that number will be :

(a) 20

(b) 120

(c) 480

(d) 720

 

Q2.  A boat goes 6 km an hour in still water, it takes thrice as much time in going the same distance against the current comparison to direction of current. The  speed of the current (in km/hour) is  

(a) 4

(b) 5

(c) 3

(d) 2

 

Q3. If the amount is 2.25 times of the sum after 2 years at compound interest( compounded annually), the rate of interest per annum is:

(a) 25 %

(b) 30%

(c) 45%

(d) 50%

 

Q4. A trade man marks his goods at 20% above the cost price. He allows his customers a discount of 8% on marked price. Find out his profit percent. 

(a) 12%

(b) 10.4%

(c) 16%

(d) 20%

 

Q5. The angle of elevation of the top of a building from  the top and bottom of a tree are x and y respectively. If the height of the tree is h metre, then (in metre the height of the building 

(a) h cot x /cot x +cot y

(b) h cot y / cot +cot y

(c) h cot x / cot x –cot y

(d) h cot y /cot x –cot y

 

Q6. If the length of the three sides of a triangle are 6 cm, 8 cm and 10 cm, then the length of the median to its greatest side is 

(a) 8 cm

(b) 6 cm

(c) 5 cm

(d) 4.8 cm

 

Q7. ABC is an isosceles triangle such that AB = AC and B = 35°, AD is the median to the base BC. Then BAD is  

(a) 70°

(b) 35°

(c) 110°

(d) 55°

 

Q8. The HCF and LCM of two numbers are 13 and 455 respectively. If one of the numbers lies between 75 and 125, then, that number is:

(a) 78

(b) 91

(c) 104

(d) 1175.

 

Q9. A mixture of 30 litres contains milk and water in the ratio of 7:3. How much water should be added to it so that the ratio of milk and water and becomes 3:7?

(a) 40 l

(b) 100 l

(c) 128 l

(d) 68 l

 

Q10. A started some business with Rs. 26,000 After 3 months B joined him with Rs. 16,000. After some more time C joined them with Rs. 25,000. At the end of the year, cost of total profit of 15453, C gets 3825 as his share. How many months after B joined the Business did c Join?

(a) 3

(b) 4

(c) 5

(d) None of these

 

Q11. A tap can empty a tank in one hour. A second tap can empty it in 30 minutes. If the both taps operate simultaneously how much time is needed to empty the tank

(a) 20 minutes

(b) 30 minutes

(c) 40 minutes

(d) 45 minutes

 

Q12.

(a) 2

(b) √13

(c) √15

(d) 1

 

Q13.

(a) 1

(b) 2

(c) 4

(d) 3

 

Q14.

(a) – 4

(b) 2

(c) 0

(d) – 2

 

Q15.

(a) 1/2 – 5√3

(b) 2 – 5√3

(c) 1

(d) 0

1. d 2. c 3. d 4. b 5. c 6. c 7. d 8. b 9. a 10. a 11. a 12. b 13. d 14. a 15. c

Top
error: Content is protected !!