You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. A  tap can fill a cistern in 8 hours and another tap can empty it in 16 hours. If both the taps are open, the time (in hours) taken to fill the tank will be : 

(a) 8

(b) 10

(c) 16

(d) 24

 

Q2.

(a) 20°

(b) 30°

(c) 40°

(d) 45°

 

Q3.

(a) 0

(b) 1/2

(c) 1

(d) 2

 

Q4.

(a) 7

(b) 4

(c) 6

(d) 2

 

Q5.

(a) 9/5

(b) 1.75

(c) 173/100

(d) 1.69

 

Q6. A speed of 45 km per hour is Same as  

(a) 12.5 meters/second

(b) 13 meters/second

(c) 15 meters/second

(d) 12 meters/second

 

Q7. From two places, 60 km apart A and B start towards each other at the same time and meet each other after 6 hours. If A travelled with of his speed and B travelled with double of his speed they would have met after 5 hours, The speed of A is 

(a) 4 km/h.

(b) 6 km/hr

(c) 10 km/hr

(d) 12 km/hr

 

Q8.

(a) 8

(b) 9

(c) 10

(d) 12

 

Q9.

(a) 2/3

(b) 3/4

(c) 47/60

(d) 49/60

 

Q10. A sum of money was invested at a certain rate of simple interest for 2 years. Had it been invested at 1% higher rate, it would have fetched Rs. 24 more interest. The sum of money is :  

(a) Rs. 1200

(b) Rs. 1050

(c) Rs. 1000

(d) Rs. 9600

 

Q11. Theratio of the first and second class train fares between two stations is 3 : 1 and that of the numbers of passengers travelling between the two stations by first and second classes is 1 : 50.If on a particular day Rs. 1325 are collected from passengerstravelling between the two stations.Then the amount collected from the second class passengers is:

(a) Rs. 1,250

(b) Rs. 1,000

(c) Rs.850

(d) Rs. 750

 

Q12. A and B together can do a piece of work in 6 days. If A can alone do the work in 18 days, then the number of days required for B to finish the work is: 

(a) 12 days

(b) 9 days

(c) 15 days

(d) 10 days

 

Q13. A man sells an article at 10% loss. If he had sold it at Rs. 10 more, he would have gained 10%. The cost price of the article is 

(a) Rs. 50

(b) Rs. 55

(c) 100

(d) 110

 

Q14. The circum radius of an equilateral triangle is 8 cm The in- radius of the triangle is 

(a) 3.25 cm

(b) 3.50 cm

(c) 4cm

(d) 4.25 cm

 

Q15.  

(a) 6/7

(b) 4/5

(c) 5/6

(d) 7/8

 

1. c 2. b 3. c 4. a 5. c 6. a 7. b 8. c 9. c 10. a 11. a 12. b 13. a 14. c 15. d

Top
error: Content is protected !!