You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. A train 100m long is running at the speed of 30 km/hr. The time (in second) in which it passes a man standing near the railway line is :

(a) 10

(b) 11

(c) 12

(d) 15

 

Q2. Two trains of equal length, running in opposite directions, pass a pole in 18 and 12 seconds. The trains will cross each other in  

(a) 14.4 seconds

(b) 15.5 seconds

(c) 18.8 seconds

(d) 20.2 seconds

 

Q3.

(a) 2/3

(b) 1

(c) 3/2

(d) 4/3

 

Q4.

(a) 16 × 10-3

(b) 16 × 10-4

(c) 16 × 10-5

(d) 16 × 10-6

 

Q5. The simple interest on a certain sum at 5% per annum for 3 years and 4 years differ by Rs. 42. The sum is:

(a) Rs. 210

(b) Rs. 280

(c) Rs. 750

(d) Rs. 840

 

Q6. The ratio of two numbers is 3 : 8 and their difference is 115. The smaller of two number is :  

(a) 184

(b) 194

(c) 69

(d) 59

 

Q7. A can cultivate 2/5 th of a land in 6 days and B can cultivate 1/3 th of the same land in 10 days. Working together A and B can cultivate 4/5 th of the land in;  

(a) 4 days

(b) 5 days

(c) 8 days 

(d) 10 days

 

Q8. The selling price of 5 articles is the same as the cost price of 3 articles. The gain or loss percent is :  

(a) 20% gain

(b) 25% gain

(c) 33.33% loss

(d) 40% loss

 

Q9. The breadth of a rectangular hall is three-fourth of its length. If the area of the floor is 768 sq. m. , then the difference between the length and breadth of the hall is

(a) 8 meter

(b) 12 meters

(c) 24 meters

(d) 32 meters

 

Q10.  A number when divided by 899 gives a remainder 63. If the same number is divided by 29, the remainder will be:  

(a) 10

(b) 5

(c) 4

(d) 2

 

Q11. The difference of two numbers is 15% of their sum. the ratio C  the larger number to the smaller number is:  

(a) 23: 17

(b) 11:9

(c) 17: 11

(d) 23: 11

 

Q12.  A man swims downstream a distance of 15 km in 1 hour. If the speed of the current is 5 km/hr, the time taken by the man to swim the same distance upstream is :

(a) 1 hr 30 min

(b) 45 min

(c) 2 hr 30 min

(d) 3 hrs

 

Q13. A sum of money invested at compound interest amounts to Rs. 650 at eh end of first year and Rs. 676 at the end of second year. The sum of money is:

(a) Rs. 600

(b) Rs. 540

(c) Rs. 625 

(d) Rs. 560

 

Q14.  A shopkeeper marks his goods 30%above his cost price but allows a discount of 10% at the time of sale. His gain is  

(a) 21%

(b) 20%

(c) 18%

(d) 17%

 

Q15. A tower standing on a horizontal plane subtends a certain angle at a point 160 m apart from the foot of the tower. On advancing 100 m towards it, the tower is found to subtend and angle twice as before. The height of the tower is  

(a) 80 m

(b) 100 m

(c) 160 m

(d) 200 m

 

1. c 2. a 3. b 4. c 5. d 6. c 7. c 8. d 9. a 10. b 11. a 12. d 13. c 14. d 15. a

Top
error: Content is protected !!