You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. Rs.6200divided into three parts proportional to 1/2 : 1/3 : 1/5 area respectively.

(a) Rs. 3000, Rs. 2000 , Rs. 1200

(b) Rs. 3500, Rs. 1500, Rs. 1200

(c) Rs. 2500, Rs. 2000, Rs. 1700

(d) Rs. 2200 , Rs. 3000 , Rs. 1000

 

Q2. A and B can do a piece of work in 8 days, B and C can do it in 24 days, while C and A can do it in  60/7 days, in how many days can C do it alone?

(a) 60 days

(b) 40 days

(c) 30 days

(d) 10 days

 

Q3. A man sold two chairs at Rs. 1,200 each, On one he gained 20% and on the other he lost 20%. He gain or loss in the whole transaction is

(a) 1% loss

(b) 2% loss

(c) 4% loss

(d) 1% gain

 

Q4. The length of a rectangle is twice the breadth. If area of the rectangle be 417.605 sq. m., then length is 

(a) 29.08 miter

(b) 29.80 miter

(c) 29.09 miter

(d) 28.90 miter

 

Q5. A student was asked to multiply a number by 3/2 but he divided that number by 3/2 . his result was less than the correct answer . the no. was  

(a) 10

(b) 12

(c) 15

(d) 20

 

Q6. If three-fifth of sixty percent of a number is 36, the number is

(a) 100

(b) 80

(c) 75

(d) 90 

 

Q7. A boy can swim in still water at a speed of 10 km/hr. If the speed of  the current would have been 5 km/h , then  the boy could swim 60 km.

(a) upstream in 4 hours

(b) downstream in 12 hours

(c) upstream in 6 hours

(d) downstream in 4 hours

 

Q8. On a certain sum of money, the difference between the compound interest for a year, payable half yearly. And the simple interest for a year is Rs. 56. If the rate of interest in both cases is 16%, then the sum is:

(a) Rs.1080

(b) Rs.7805

(c) Rs. 8750

(d) Rs.5780

 

Q9. A dozen pair of socks quoted at Rs. 80 are available at a discount of 10%. How many pairs of socks can be bought for Rs. 24?      

(a) 4

(b) 5

(c) 3

(d) 6

 

Q10. In  From the top of a hill 200 m high the angle of depression of the top and the bottom of a tower are  observed to be 30° and 60° height of the tower  is (in m) 

(a) (400√3)/3

(b) 500/3

(c) 400/3

(d) 200√3

 

Q11. AC is  diameter of a circum circle of   ΔABC.  Chords  BD  is parallel to the diameter  AC if CBE =50° , then the measure  of  DEC is 

(a) 50°

(b) 90°

(c) 60°

(d) 40°

 

Q12. If in Δ ABC, ABC=5 ACB and BAC=3 ACB, then ABC=?

(a) 130°

(b) 80°

(c) 100°

(d) 120°

 

Q13.  When a number is divide 15, 20 or 35, each time the remainder is 8. Then the smallest number is: 

(a) 428

(b) 427

(c) 328

(d) 338

 

Q14. A mixture of 30 litres contains milk and water in the ratio of 7:3. How much water should be added to it so that the ratio of milk and water and becomes 3:7?

(a) 40 l

(b) 100 l

(c) 128 l

(d) 68 l

 

Q15. A started some business with Rs. 26,000 After 3 months B joined him with Rs. 16,000. After some more time C joined them with Rs. 25,000. At the end of the year, cost of total profit of 15453, C gets 3825 as his share. How many months after B joined the Business did c Join?

(a) 3

(b) 4

(c) 5

(d) None of these

1. a 2. a 3. c 4. d 5. b 6. a 7. d 8. c 9. a 10. c 11. d 12. c 13. a 14. a 15. a

Top
error: Content is protected !!