You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. The length of the three sides of a right angled triangle are (X-2) cm, (x) cm and (x+2) cm respectively. Then the value of x is 

(a) 10

(b) 8

(c) 4

(d) 0

 

Q2.   The length of the tangent drawn to a circle of radius 4 cm from a point 5 cm away from the center of the circle is 

(a) 3 cm

(b) 4 √2 cm

(c) 5√2 cm

(d) 3√2 cm

 

Q3.  The sum of the HCF and LCM of two number is 680 and the LCM is 84 times the HCF. If one of the number is 56, the other is: 

(a) 84

(b) 12

(c) 8

(d) 96

 

Q4. Two alloys are both made up of Copper and tin. The ratio of copper and tin in the first alloy is 1:3 and in the second alloy is 2:5, In what ratio should the two alloys be to obtain a new alloy in which the ratio of tin and copper be 8:3?

(a) 3:5

(b) 4 : 7

(c) 3:8

(d) 5 : 11

 

Q5. A and B enter into partnership investing Rs. 48,000 and Rs. 60,000 respectively. After 3 months, A withdraws Rs. 8,000 while B invests Rs. 6,000 after 6 months of starting of business. Out of the total amount of profit, if A gets Rs. 12,000 as his share at the end of the year total profit is : 

(a) Rs. 24,000

(b) Rs. 30,000

(c) Rs. 36,000

(d) Rs. 37,000

 

Q6. Two pipes A B can fill a tank in 36 minutes and 45 minutes respectively. Another pipe C can empty the tank in 30 minutes. First A and B are opened. After 7 minutes, C is also opened. The tank is filled up in  with water in 30 minutes and minutes respectively

(a) 39 min

(b) 46 min

(c) 40 min

(d) 45 min

 

Q7.

(a) 4/5

(b) 3/5

(c) √3/4

(d) √5/4

 

Q8.

(a) 1

(b) 7

(c) 3

(d) 5

 

Q9.

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

 

Q10.

(a) -2

(b) -1

(c) 1

(d) 2

 

Q11. A train covers a distance of 20 km in 24 minutes. If its speed is decreased by 5 km/hr. the time taken by it to cover the same distance will be :  

(a) 10 minutes

(b) 26 minutes 40 sec

(c) 13 minutes

(d) 11 minutes 20 sec

 

Q12. A bus covers three successive 3 km stretches at speed of 10 km/hr, 20 km/hr and 60 km/hr respectively. Its average speed over the distance 

(a) 30 km/hr

(b) 25 km/hr

(c) 18 km/hr

(d) 10 km/h

 

Q13.

(a) – 1

(b) 1

(c) 0

(d) 27

 

Q14.

(a) 2√3

(b) 4

(c) – 4

(d) – 2√3

 

Q15. Rakesh deposited Rs. 15600 in a fixed deposit at the rate of 10% per annum simple interest. After every second year, he adds his interest earnings to the principal, The interest at the end of fourth year is 

(a) Rs. 1716

(b) Rs, 1560

(c) Rs. 3744

(d) Rs. 1872

 

1. b 2. a 3. d 4. b 5. b 6. b 7. a 8. b 9. d 10. a 11. b 12. c 13. c 14. b 15. c

Top
error: Content is protected !!