You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. In what time will a train 100 meters long cross an electric pole, if its speed be 144 km/hr. ?

(a) 2.5 seconds

(b) 5 seconds

(c) 12.5 seconds

(d) 17/4 Seconds

 

Q2. Two trains 125 meters and 115 meters in length, are running toward each other on parallel lines, one at the rate of 33 km/hr and the other at 39 km/hr. How much time (in seconds  will they take to pass each other from the moment they meet?   

(a) 8

(b) 10

(c) 12

(d) 15

 

Q3.

(a) 1

(b) 9

(c) 3

(d) 3n

 

Q4.

(a) 9

(b) 18

(c) 27

(d) 1

 

Q5. Simple Interest on a certain sum at a certain annual rate of interest is 16/25 of the sum. If the number representing rate percent and time in years be equal, then the rate of interest is 

(a) 8 %

(b) 23/2%

(c) 25/2 %

(d) 49/2%

 

Q6. The students in three classes are in the ratio 2 : 3 : 5. If 20 students are increased in each class, the ratio changes to 4 : 5 : 7. Originally the total number of students was :

(a) 50

(b) 90

(c) 100

(d) 150

 

Q7. A and B together can complete a piece of work in 8 days and B and C together in 12 days. All of the three together can complete the work in 6 days. A and C together complete the work in?

(a) 8 days

(b) 10 days

(c) 12 days

(d) 20 days

Q8. The cost price of 400 lemons is equal to the selling price of 320 lemons, then the profit percent is  

(a) 15%

(b) 20

(c) 25%

(d) 40%

 

Q9. A copper wire is bent in the shape of a square  of area 81 cm2. If the same wire  is bent in the form of a semicircle , the radius ( in cm) of the semicircle is  (take pie = 22/7)

(a) 126

(b) 14

(c) 10

(d) 7

 

Q10. If * is a digit such that 5824* is divisible by 11, then * equals :

(a) 2

(b) 3

(c) 5

(d) 6

 

Q11. A person who spends 200/3 % of his income is able to save Rs. 1200 per month his monthly expenses (in rs.) is :

(a) 1200

(b) 2400

(c) 3000

(d) 3200

 

Q12.  A motorboat in still water travels at a speed of 36 kmph. It goes 56 km upstream in 1 hour 45 minutes. The time taken by it to cover the same distance down the stream will be :  

(a) 2 hrs 25 min.

(b) 3 hrs

(c) 1 hrs 24 min.

(d) 2hrs 21 min

 

Q13. A sum of money amounts to Rs. 4840 in 2 years and to Rs. 5324 in 3 years at compound interest. The rate of interests per annum is:

(a) 10%

(b) 9%

(c) 11% 

(d) 8%

 

Q14. An article is listed at Rs. 900 and two successive discounts of 8% and 8% are given on it.  How much would   the seller gain or loss, if he gives a single discount  of 16% instead of two discounted ?    

(a) gain of Rs. 4.76

(b) loss of Rs. 5.76

(c) gain of Rs. 5.76

(d) loss of Rs. 4.76

 

Q15. The angle of elevation of the top of a chimney and roof of the building for a point on the ground are x and 45° respectively. The height of building is h meter. Then the height of the chimney, (in meter) is       

(a) h cot x + h,

(b) h cot x – h

(c) h tan x – h

(d) h tan x + h

 

1. a 2. c 3. b 4. b 5. a 6. c 7. a 8. c 9. d 10. c 11. b 12. c 13. a 14. b 15. b

Top
error: Content is protected !!