You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

 Q1. 65g is what per cent of 2 kg?

(a) 13/4 %

(b) 65/2%

(c) (3) 15/8 %

(d) 13/8%

 

Q2. A person can row 15/2 km an hour in still water and he finds that it takes him twice as long to row up as to row down the river. The speed of the stream is :  

(a) 2 km/hr

(b) 3 km/hr

(c) 5/2 km/hr

(d) 7/2 km/hr

 

Q3. The principal, which will amount to Rs. 270.40 in 2 years at the rate of 4% per annum compound interest is:

(a) Rs. 200

(b) Rs. 225

(c) Rs. 250

(d) Rs. 220

 

Q4.  The marked price of an electric iron is 690. The shopkeeper allows a discount of 10% and gains 8%. If no discount is allowed, his gain per cent would be  

(a) 20%

(b) 24%

(c) 25%

(d) 28%

 

Q5. The length of the shadow of a vertical tower on level ground increases by 10 meters when the altitude of the sun changes from 45°  to 30°. Then the height of the tower is   

(a) 5√3 meter

(b) 10(√3+1) meter

(c) 5(√3+1) meter

(d) 10√3 meter

 

Q6. AB = 8 cm, and CD = 6 cm  are two parallel chords on the same side  of the center of a circle. The distance between them is 1 cm The radius of the circle is :  

(a) 5cm

(b) 4 cm

(c) 3 cm

(d) 2 cm

 

Q7. The sum of interior angles of a regular polygon is 1440°. The number of sides of the polygon is  

(a) 10

(b) 12

(c) 6

(d) 8

 

Q8. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is: 

(a) 214344

(b) 214434

(c) 213444

(d) 231444

 

Q9. A mixture contains wine and water in the ratio 3:2 and another mixture contains them in the ratio 4:5. How many litres of the latter must be mixed with 3 litres of the former so that the resultant mixture may contain equal quantities of wine and water ?

(a) 5/3 litre

(b) 27 litres

(c) 9/2 litres

(d) 15/4 litres

 

Q10. A, B and C enter into a partnership with capitals in the ratio 5 : 6 : 8. At the end of the business term, they received the profit in the ratio 5 : 3 : 12. Find the ratio of time for which they contributed their capitals? 

(a) (а) 2 : 1 : З

(b) 1:2: 3

(c) 2 : 3 : 1

(d) 3 : 2: 1

 

Q11. An empty tank can be filled by pipe A in 4 hours and by pipe B in 6 hours. If the two pipes are opened for 1 hour each alternately with first opening pipe A, then the tank will be filled in 

(a) 1 3/4hours

(b) 2 3/5hours

(c) 4 2/3 hours

(d) 5 1/2 hours

 

Q12.

(a) 1

(b) 2

(c) 0

(d) – 1

 

Q13.

(a) 20/√3 metre

(b) 25/√3 metre

(c) 20/√3 metre

(d) 23/√3 metre

 

Q14.

(a) 3/2

(b) 0.05

(c) 1

(d) 2

 

Q15.

(a) 4

(b) –4

(c) 16

(d) 256

1. a 2. c 3. c 4. a 5. c 6. a 7. a 8. c 9. b 10. a 11. c 12. b 13. b 14. a 15. a

Top
error: Content is protected !!