You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. Three taps A, B and C can fill a tank in 12, 15 and 20 hours respectively, If A is open all the time and B and C are open for one hour each alternatively, the tank will be full in 

(a) 6 hours

(b) 13/2 hours

(c) 7 hours

(d) 19/2 hours

 

Q2.

(a) 1

(b) 3

(c) 5

(d) 7

 

Q3.

(a) √3/2

(b) 1

(c) 0

(d) √2

 

Q4.

(a) 10

(b) 6

(c) 4

(d) 0

 

Q5.

(a) 12

(b) 16

(c) 18

(d) 24

 

Q6. A man walking at the rate of 5 km/hr. crosses a bridge in 15 minutes. The length of the bridge (in meters) is: 

(a) 600

(b) 750

(c) 1000

(d) 1250

 

Q7. A trains travelling at 48 km/hr, crosses another train, having half its length and travelling in oppositedirection at 42 km/hr.  in 12 seconds. It also passes a railway platform in 45 seconds. The length of the railway platform is: 

(a) 200 m

(b) 300 m

(c) 350 m

(d) 400 m

 

Q8.

(a) 20/27

(b) 27/20

(c) 6/8

(d) 8/6

 

Q9.

(a) 1/4

(b) 1/6

(c) 1/5

(d) 1/7

 

Q10. A sum of Rs. 10000 is lent partly at 8% and remaining at 10% per annum. If the yearly interest on the average is 9.2%, the two parts are:

(a) Rs. 4000, Rs. 6000

(b) Rs. 4500, Rs. 5500

(c) Rs. 5000 ,Rs. 5000

(d) Rs. 5500 , Rs. 4500

 

Q11. A and B have money in the ratio 2 : 1. If A gives Rs. 2 to B, The money will be in the ratio 1 :1. What were the initial amount they had?

(a) Rs. 12 and Rs. 6

(b) Rs. 16 and Rs. 8

(c) Rs. 8 and Rs. 4

(d) Rs. 6 and Rs. 3

 

Q12. A, B and C can complete a piece of work in 24, 6 and 12 days respectively. Working together, they will complete the same work in:

(a) 1/4 day

(b) 7/24 day

(c) 24/7 days

(d) 4 days

 

Q13. If the cost price of 15 tables be equal to the selling price of 20 tables, the loss percent is : 

(a) 20%

(b) 30%

(c) 25%

(d) 37.5%

 

Q14. Between a square parameter 44cm and a circle of circumference 44 cm, which figure has larger area and by how much 

(a) Square 33cm2

(b) Circle 33 cm2

(c) Both have equal area.

(d) Dwustr 495 cm2

 

Q15. (49)15 -1 is exactly divisible by 

(a) 50

(b) 51

(c) 29

(d) 8

1. c 2. d 3. b 4. a 5. a 6. d 7. d 8. a 9. d 10. a 11. c 12. c 13. c 14. b 15. d

Top
error: Content is protected !!