You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant mix Quiz

SSC Quant mix Quiz

1. Rs.68000 is divided among A, B and C in the ratio of 1/2 : 1/4 : 5/16 .Thedifference of the greatest and the smallest part is :

(a) Rs. 6000

(b) Rs. 14440

(c) Rs. 9200

(d) Rs. 16000

 

Q2. A and B can do a piece of work in 12 days. B and C in 15 days, C and A in 20 days. A alone can do the work in:

(a) 47/3 days

(b) 30 days

(c) 24 days

(d) 40 days

 

Q3. If an article is sold at a gain of 5% instead of being sold at a loss of 5%. One gets Rs. 5 more. What is the cost price of the article?

(a) Rs. 100

(b) Rs. 105

(c) Rs 50

(d) Rs. 110

 

Q4. Four equal sized maximum circular plates are cut off from a square paper sheet of area 784 sq. cm. The circumference of each plate is 

(a) 22cm

(b) 44cm

(c) 66cm

(d) 88cm

 

Q5.  The product of two positive numbers is 2500. If one number is four times the other, then the sum of the two numbers is : 

(a) 25

(b) 125

(c) 225

(d) 250

 

Q6. If 8% of x is the same as 4% of y, then 20% of X is the same as :

(a) 10% of y

(b) 16% of y

(c) 80% of y

(d) 50% of y

 

Q7.  A man rows 750 m in 675 seconds against the stream and return in 15/2 minutes. Find his rowing speed in still water.  

(a) 3 kmph

(b) 4 kmph

(c) 5 kmph

(d) 6 kmph

 

Q8. A sum of money at compound interest doubles itself in 15 years. It will become eight times of itself in..

(a) 45 years

(b) 48 years

(c) 54 years

(d) 60 years

 

Q9. A tradesman marks his goods 10% above his cost price. If he allows his customers 10% discount on the market price. How much profit or loss does he make, if any? 

(a) 1% gain

(b) 1% loss

(c) 5% gain

(d) No gain no loss

 

Q10.  The distance between two pillar of length 16 meters and 9 meters is x meters. If two angles of elation of their respective top from t bottom of the other are complementary to each other then the value of x ( in meters) is    

(a) 15

(b) 16

(c) 12

(d) 9

 

Q11. The sides of a triangle are in the ratio 3 : 4: 6. The triangle is :  

(a) acute -angled

(b) right- angled

(c) obtuse- angled

(d) either acute- angled or right angled

 

Q12. Let ABC be an equilateral triangle and AX, BY, CZ be the altitudes. Then the right statement out of the four given responses is  

(a) AX = BY = CZ

(b) AX ≠ BY = CZ

(c) AX = BY ≠ CZ

(d) AX ≠ BY ≠ CZ

 

Q13. The LCM of two numbers is 30 and their HCF is 5, One of the numbers is 10, The other is number will be :

(a) 20

(b) 25

(c) 15

(d) 54.

 

Q14. 40 litres of a mixture of milk and 8, water contains 10% of water, the water to be added, to make the water content 20% in the new mixture is :

(a) 6 litres

(b) 6.5 litres

(c) 5.5 litres

(d) 5 litres

 

Q15. A started a business by investing Rs. 36,000. After 4 month B joined him with some investment. At the end of the year, the total profit was divided between then in the ratio of 9 : 7 How much capital was invested by B in the business? 

(a) Rs. 40,000

(b) Rs. 42,000

(c) Rs. 41,000

(d) None of these

1. d 2. b 3. c 4. b 5. b 6. a 7. c 8. e 9. b 10. c 11. c 12. a 13. c 14. d 15. b

Top
error: Content is protected !!