You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. If 80% of a number added to 80 gives the result as the number it self , then the number  is 

(a) 200

(b) 300

(c) 400

(d) 500

 

Q2.  A man can row boat at 5 kmph  in still water. If the velocity of current is 1 kmph  and he takes 1 hour to row to a place and come back, how far is the place ? ? 

(a) 2.5 km

(b) 3 km

(c) 2.4 km

(d) 3.6 km

 

Q3. The difference between compound interest and simple interest on a certain sum of money at 10% per annum for 2 years is Rs. 40. The sum is:

(a) Rs. 4000

(b) Rs. 3600

(c) Rs. 4200 

(d) Rs. 3200

 

Q4.  A company offers three types of successive discounts:  (i) 25% and 15%, (ii) 30% and 10% (iii) 35% and 5%, Which offer is the best for a customer?   

(a) First offer

(b) Second offer

(c) Third offer

(d) Any one: all are equally good price only

 

Q5. Two poles of equal height are standing opposite to each other on another side of a road  which is 100m  wide, From a point  between them on road, angle of elevation of their tops are 30° and 60° the  height of each pole ( in meter) is  

(a) 25√3

(b) 20 √3

(c) 28 √3

(d) 30 √3

 

Q6. In Δ ABC,   BAC =   90°  and  AB = (1/2) BC, Then the measure of ACB is : 

(a) 60°

(b) 30°

(c) 45°

(d) 15°

 

Q7. Two circles intersect at A and B, P is a point on produced BA. PT and PQ are tangents to the circles. The relation of PT and PQ is 

(a) PT = 2PQ

(b) PT < PQ

(c) PT > PQ

(d) PT = PQ

 

Q8.  What is the greatest number that will divide 307 and 330 leaving remainder 3 and %7 respectively ? 

(a) 19

(b) 16

(c) 17

(d) 23

 

Q9. The proportion of acid and water in three samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture containing equal quantities of all three samples is made. The ratio of Water and acid in the mixture is: 

(a) 120 : 133

(b) 227 : 133

(c) 227 : 120

(d) 133 : 227

 

Q10. A, B and C enter into partnership. A puts in Rs. 1200 for 6 months, B Rs. 800 for 7 months and C Rs. 600 for 8 months . The share of A out of a profit of Rs. 396 is ;

(a) Rs. 162

(b) Rs. 62

(c) Rs. 108

(d) Rs. 18

 

Q11. A water tank can be filled by a tap in 30 minutes and another tap can fill it in 60 minutes. If both the taps are kept open for 5 minutes and then the first tap is closed, how long will it take for the tank to be full 

(a) 20 minutes

(b) 25 minutes

(c) 30 minutes

(d) 45 minutes

 

Q12.

(a) 2 cos θ

(b) 2 sin θ

(c) 2 cot θ

(d) 2 sec θ

 

Q13.

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 3/2

 

Q14.

(a) 0.143

(b) 0.163

(c) 0.215

(d) 0.715

 

Q15.

(a) 1.00

(b) 1.25

(c) 1.50

(d) 2.25

 

1. c 2. c 3. a 4. c 5. a 6. b 7. d 8. a 9. d 10. a 11. d 12. d 13. a 14. a 15. a

Top
error: Content is protected !!